KNVB en clubs dinsdag in gesprek over strenger coronaprotocol

10 januari 2022, 21:12   Bijgewerkt: 10 januari 2022, 21:19

Moet het Nederlands voetbal een strenger coronaprotocol gaan hanteren? Over die vraag zullen de KNVB en de clubs uit het betaald voetbal het morgen (dinsdag) gaan hebben. Reden voor dat overleg zijn uiteraard de coronabesmettingen bij verschillende clubs in aanloop naar de tweede seizoenshelft.

In de Eredivisie was Feyenoord de eerste club die een streep zette door het geplande trainingskamp vanwege coronabesmettingen binnen de selectie. In dezelfde week volgde ook PSV. Ajax ging wel op trainingskamp, maar moest noodgedwongen vroegtijdig naar huis, wat later ook voor NEC en Vitesse gold. In het eerste weekend van de Keuken Kampioen Divisie moesten vervolgens ook twee wedstrijden worden geschrapt wegens te veel besmetting. Kortom, het Nederlandse voetbal heeft momenteel veel last van de pandemie.

Dat zou dus reden kunnen zijn om het protocol aan te scherpen. Momenteel schrijft dat voor dat een wedstrijd wordt verplaatst als één van de twee teams niet op z'n minst twaalf spelers en één keeper op de been kan brengen, of wanneer in overleg met de bondsarts wordt besloten dat de veiligheid in het geding komt. Ook zijn wekelijkse testrondes voor clubs niet verplicht. De vraag of in die twee richtlijnen aanpassingen moeten worden gedaan, wordt dinsdag dus besproken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen