Bosz dankbaar: "Normaal gesproken zou ik nu al zijn ontslagen"

13 januari 2022 – Olympique Lyon staat er niet goed voor dit seizoen, maar desondanks mag trainer Peter Bosz aanblijven bij de Franse topclub. De Nederlander is logischerwijs dankbaar voor het vertrouwen van voorzitter Jean-Michel Aulas.

Bosz dankbaar: "Normaal gesproken zou ik nu al zijn ontslagen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Eerlijk gezegd: normaal gesproken zou ik op basis van de resultaten al zijn ontslagen", vertelt Bosz in een interview met de Franse krant Le Progrés. "We staan elfde met een club die de ambitie heeft om Champions League-voetbal te halen. Maar ik denk dat we ook moeten kijken wat er de afgelopen vijf maanden is gebeurd. Ik wil graag langer blijven en waardeer het vertrouwen van de directie, voel me goed bij deze club. Maar ik weet ook dat ik wedstrijden zal moeten winnen."

Aulas liet eerder weten dat Bosz sowieso tot februari de kans krijgt om de boel op de rit te krijgen. Donderdag herhaalde de preses die woorden nog maar eens. De 58-jarige trainer zal echter weten dat woorden niet lang houdbaar zijn in de voetballerij. "De positie waar we aan het einde van het seizoen staan, hebben we verdiend. Ik werk al 43 jaar in het voetbal. Er zijn veel dingen gebeurd, maar dat is geen excuus voor onze prestaties dit seizoen."

Lees ook: Lyon-voorzitter over mogelijke opvolger Bosz: "Denk veel aan hem"

Bosz arriveerde afgelopen zomer bij Olympique Lyon. Daarvoor was hij in Duitsland werkzaam bij Bayer Leverkusen en ook zwaaide hij heel kort met de scepter bij Borussia Dortmund. In Nederland werkte Bosz onder andere bij Heracles Almelo, Vitesse en bij Ajax. Met de Amsterdammers behaalde hij in 2017 de finale van de Europa League, door onder meer zijn huidige club uit te schakelen.

Ligue 1

gerelateerd