Johannes Spors grijpt in: Shevchenko nu al ontslagen bij Genoa

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 januari 2022 – Andriy Shevchenko is niet langer trainer van Genoa. De Serie A-club maakt zaterdag bekend dat het Serie A-icoon uit zijn functie is ontheven. De Oekraïner was pas sinds begin november vorig jaar in dienst bij Genoa.

Johannes Spors grijpt in: Shevchenko nu al ontslagen bij Genoa

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij de club was hij de opvolger van Davide Ballardini. Shevchenko kon de boel echter niet omdraaien: hij pakte met zijn ploeg slechts drie punten in negen wedstrijden. Daardoor voelde de van Vitesse overgekomen technisch directeur Johan Spors zich genoodzaakt om Shevchenko de laan uit te sturen.

In november was Genoa nog dolblij met de komst van Shevchenko. De veelscorende oud-spits van AC Milan zette zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Tijd om te bouwen aan een succesvol elftal heeft hij echter niet gekregen, gezien het feit dat hij na amper twee maanden alweer mag vertrekken. Vorige week werd in eigen huis verloren van mede-degradatiekandidaat Spezia (0-1). Donderdag werd Genoa door Shevchecnko's geliefde AC Milan uit de Coppa Italia geknikkerd, al moest daar wel een verlenging aan te pas komen (3-1).

Het is Spors' eerste grote besluit bij Genoa. De Duitser stapte op vrijwel hetzelfde moment in als waarop Shevchenko werd aangesteld bij de club. De voormalig topspits was eerder bondscoach van Oekraïne, waarmee hij Oranje nog tegenkwam op het meest recente EK. Het is nog niet bekend wie Shevchenko moet opvolgen bij de huidige nummer voorlaatst van de Serie A.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd