Clubman Johnny Jansen ontslagen bij SC Heerenveen

24 januari 2022 – Helemaal als een verrassing kwam het niet, maar nu is het officieel: SC Heerenveen moet op zoek naar een nieuwe trainer. Johnny Jansen is door technisch manager Ferry de Haan per direct op straat gezet. Dat terwijl het gesprek eigenlijk bedoeld was om te praten over de toekomst.

Clubman Johnny Jansen ontslagen bij SC Heerenveen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

SC Heerenveen meldt het vertrek van de clubman, die in de jaren negentig vanuit de jeugdopleiding het eerste elftal haalde. De middenvelder moest door knieproblemen al vroeg een punt zetten achter zijn carrière, waarna hij jarenlang als jeugdtrainer en assisten bij het eerste elftal actief was. Na het ontslag van Jan Olde Riekerink nam hij het stokje tijdelijk over en dat werd uiteindelijk omgezet in een definitieve periode als hoofdtrainer.

Zijn contract liep tot het einde van dit seizoen, maar al langer was duidelijk dat die verbintenis niet verlengd zou worden. Hoewel de ploeg tiende staat, is er al twee seizoenen lang onvrede over het spel dat de Friezen wekelijks op de mat leggen. Na het vertrek van Joey Veerman is het helemaal kommer en kwel in Friesland. In de competitiewedstrijden met FC Twente (2-0) en PEC Zwolle (0-1) werd niet gescoord, terwijl ook het bekerduel met Go Ahead Eagles eindigde zonder doelpunt van de thuisploeg (1-0).

De kans bestaat dat Jansen nog wel doorgaat in een andere functie, vertelt technisch manager De Haan in gesprek met Voetbal International. "Johnny is een echte clubman en heeft in verschillende functies ontzettend veel voor SC Heerenveen betekend. Dat maakt deze keuze nog lastiger. We beraden ons nu op de opvolging en hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd