Ajax verlengt contract bekerschutter: "Nu ook in Eredivisie scoren"

25 januari 2022 – Ajax had dinsdagochtend goed nieuws te melden. IJslander Kristian Hlynsson zette namelijk zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis, dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt. De pas achttienjarige middenvelder kwam dit seizoen al in het merendeel van de wedstrijden van Jong Ajax in actie en speelde zelfs al voor Ajax 1.

Ajax verlengt contract bekerschutter: "Nu ook in Eredivisie scoren"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat laatste gebeurde in de beide bekerwedstrijden die de Amsterdammers speelden. Hlynsson maakte zijn debuut in de ontmoeting met de amateurs van BVV Barendrecht. Daar kwam hij tien minuten voor tijd binnen de lijnen en nam hij kort daarna direct een strafschop voor zijn rekening, waarmee hij de 4-0 op het scorebord schoot. Vorige week deed hij zelfs de gehele tweede helft mee in het duel met Excelsior Maassluis (9-0) en pikte hij opnieuw een doelpunt mee.

Zijn contractverlenging is dus goed nieuws voor Ajax, en ook voor de IJslander zelf. "Zondag ben ik achttien geworden en vandaag is een cadeautje daarvoor", zei hij op de clubwebsite. "Ik ben heel blij dat ik dit nieuwe contract met mijn vader heb kunnen vieren. Mijn familie is trots op mij. Ik vind het ook mooi dat de club vertrouwen in mij heeft en ik hoop dat ik dat terug kan geven."

Hlynsson gaf aan dat zijn debuut in zowel Jong Ajax als Ajax 1 sneller zijn gekomen dan verwacht. "De volgende stap is debuteren in de Eredivisie en dan weer te scoren, haha. Ook bij Jong Ajax wil ik scoren. Mijn volgende doelen zijn om in het eerste te komen en daarna te debuteren in het nationale team van IJsland." Ook in het verbeteren van zijn spel, weet de middenvelder wat hij wil. "Ik wil een beter linkerbeen en meer fysiek krijgen."

Reacties

Ajax

gerelateerd