Hectiek in Heerenveen: gesprek met Zweeds talent én Van Aken

26 januari 2022, 10:57

SC Heerenveen beleeft een uiterst drukke laatste week van de transferperiode. De club versterkte zich onlangs met Sydney van Hooijdonk, die op huurbasis wordt overgenomen van Bologna. Daar tegenover staat echter het vertrek van Henk Veerman, die kiest voor een avontuur bij FC Utrecht. Heerenveen is daarmee echter nog niet klaar op de markt.

Volgens Voetbal International hoopt Heerenveen namelijk te winkelen in Zweden voor de vervanging van Henk Veerman. Jeugdinternational Amin Sarr is namelijk in beeld als versterking. De twintigjarige spits werd afgelopen seizoen succesvol verhuurd aan Mjallby, waar hij acht keer scoorde in negentien wedstrijden. Het nieuwe seizoen in Zweden is nog niet begonnen.

Bovendien kijkt het ook naar een versterking voor de achterhoede. Joost van Aken is clubloos na zijn vertrek bij Zulte Waregem en is daardoor in beeld gekomen bij SC Heerenveen, zo bevestigde technisch directeur Ferry de Haan tegenover de Leeuwarder Courant. Het ging om een vrijblijvend gesprek. "Daarin is trouwens niet gesproken over de voorwaarden van een contract."

De 27-jarige verdediger verkaste in 2017 voor drie miljoen euro naar Championship-club Sheffield Wednesday. De laatste jaren speelde hij ook voor VfL Osnabrück. Bij Zulte Waregem kwam de sterke verdediger niet in de plannen voor.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen