Done deal: Utrecht betaalt minder dan verwacht voor Veerman

26 januari 2022, 15:35

FC Utrecht heeft de komst van Henk Veerman bevestigd. De boomlange aanvaller wordt per direct overgenomen van SC Heerenveen en heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2024 aan de Domstedelingen bindt. Bij FC Utrecht hoopt hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, na teleurstellende maanden in Friesland.

Afgelopen seizoen was Veerman nog clubtopscorer en onbetwiste basisspeler bij de Friese formatie, waar hij geregeld de aanvoerdersband droeg. Dit seizoen posteerde zijn coach Johnny Jansen hem echter regelmatig op de reservebank. Na het aantrekken van Sydney van Hooijdonk leek Veerman tweede spits te gaan worden, waardoor hij eieren voor zijn geld koos.

Lees ook: Waarom Henk Veerman voor een transfer naar FC Utrecht kiest

Bij Utrecht moet hij gaat concurreren met de Griekse spits Anastasios Douvikas. Diverse media meldden dat de subtopper een bedrag van rond de één miljoen euro betaalde om het contract van de dertigjarige aanvalsleider af te kopen, maar dat klopt volgens RTV Utrecht niet. Het zou volgens het medium gaan om een bedrag van rond de 350.000 euro.

Veerman brak door bij FC Volendam en verdiende een transfer naar SC Heerenveen. Daar werd hij vooral gebruikt als pinchhitter. Hij koos voor een avontuur bij het Duitse Sankt Pauli, maar keerde in 2020 terug bij de Friezen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen