Schalke komt in actie na kritiek: Gazprom geen shirtsponsor meer

24 februari 2022, 15:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Duitse voetbalclub Schalke 04 haalt de naam van hoofdsponsor Gazprom van het shirt. Dat heeft alles te maken met de Russische aanval op Oekraïne. Het aardgasbedrijf is de belangrijkste geldschieter van de club, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Deze voetbaljaargang zou Schalke circa negen miljoen euro krijgen om met de naam op de borst te spelen.

De club gaat nu groot met de naam van de club op de borst spelen, maakt Schalke bekend via de officiële kanalen. 'Dit doen wij gezien de gebeurtenissen, ontwikkelingen en escalatie van de afgelopen dagen.' Eerder op de dag werd al bekend dat Matthias Warnig opstapte uit de raad van toezicht. Hij zat daar namens Gazprom en vond dat zijn functie niet houdbaar was, aangezien hij een vertrouweling is van Vladimir Poetin.

Eerder op de dag werd de roep om afstand te nemen van Gazprom al groter, zowel vanuit de politiek als door de media. De hoofdsponsor is al vijftien jaar verbonden aan Schalke en de club liet eerder deze week weten dat ze geen afscheid namen van het bedrijf. Wel werd toen gemeld dat 'de situatie in de gaten werd gehouden'. Nu is er alsnog besloten om de sponsor van het shirt te halen. 

DFB komt ook met statement

De Duitse voetbalbond DFB heeft inmiddels ook gereageerd op de oorlog in Oekraïne. 'De DFB veroordeelt de aanval van Rusland. De wereld mag niet werkeloos toekijken, Oekraïne verdient de solidariteit van ons allemaal.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen