Franse media analyseren Feyenoord: 'Eerst hem uitschakelen'

15 april 2022, 17:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na het spectaculaire tweeluik tegen Slavia Praag is Olympique Marseille de volgende horde van Feyenoord in de Conference League. Uiteraard waren de Franse media benieuwd wat voor ploeg Marseille zou treffen. Het leverde behoorlijk lovende artikelen op voor de Rotterdammers.

Met name RMC Sport deed uitgebreid onderzoek en vatte de speelstijl van de aanstaande tegenstander samen. 'Feyenoord stond lang bekend om hun harde speelstijl en beperkte kwaliteiten, maar tegenwoordig is het een van de meest aanvallende teams van Nederland', merkte het medium op. Feyenoord speelde slechts 5 van de in totaal 45 wedstrijden zonder te scoren. Geen hard spel en counters meer, maar hoge pressie en veel balbezit.'

"Arne Slot heeft Feyenoord volledig getransformeerd", aldus journalist Ruben Slagter. "Qua identiteit waren het altijd harde werkers waarmee het publiek zich kan identificeren, maar sinds hij er is, is er een duidelijke spelvisie. Ze zetten graag hoog druk, zeker thuis. De thuiswedstrijd tegen Slavia (3-3) had ook zomaar in 6-5 kunnen eindigen. Ze willen meer scoren dan de tegenstander, in plaats van proberen de nul te houden."

Dat maakt de ploeg defensief echter juist kwetsbaar, luidde het oordeel verder. "Zelfs tegen Slavia, wat geen wereldploeg is, zagen we dat de verdediging bij zware druk kan kraken." Ook de afwezigheid van doelman Justin Bijlow wordt 'goed nieuws' genoemd. 

Dessers

L'Équipe vestigde de aandacht vooral op de hoofdrolspeler in Praag, Cyriel Dessers. 'Als Marseille de finale wil bereiken, zal het eerst Dessers uit moeten schakelen. De éénvoudig Nigeriaans international was de grote architect van de winst in Praag', zo zag de sportkrant. 'Nadat hij in de tweede minuut de score had geopend, zette hij Feyenoord na een klein uur opnieuw op voorsprong.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen