Kudus en (vooral) Ihattaren laten zich gelden bij show Jong Ajax

25 april 2022, 22:00   Bijgewerkt: 25 april 2022, 23:49

Mohamed Ihattaren en Mohammed Kudus hebben zichzelf maandagavond een goede dienst bewezen bij Jong Ajax. Waar Kudus de score opende in het thuisduel met VVV-Venlo, ging Ihattaren na rust helemaal los: hij scoorde een hattrick.

Het is vandaag precies drie weken geleden dat TOP Oss een van haar meest bijzondere wedstrijden speelde in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong Ajax waande de ploeg uit Noord-Brabant zich naar eigen zeggen op Champions League-toneel. Daarvoor viel wat te zeggen, want de beloften traden aan met Brian Brobbey, Jay Gorter, Kenneth Taylor, Mohamed Daramy én Mohamed Ihattaren. Ze bleken uiteindelijk ook veel te sterk voor TOP Oss: 4-1.

Ook VVV-Venlo moest er maandagavond aan geloven. Trainer John Heitinga stuurde evenals in het thuisduel met TOP Oss een sterke elf het veld in. Naast Daramy en Ihattaren was ook Kudus van de partij. De Ghanees verzorgde twee dagen geleden nog de assist voor de winnende van Brobbey tegen NEC. Ook bij Jong Ajax liet hij zich gelden. De middenvelder schoot na 22 minuten raak voor de 1-0. Heel lang kon de thuisploeg daar echter niet van genieten, want een minuut later stond het alweer gelijk. Jong Ajax en VVV-Venlo schotelden de toeschouwers een leuke wedstrijd voor. Beide ploegen creëerden genoeg kansen, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft gooiden Jong Ajax en vooral Ihattaren er een schepje bovenop. Nadat Naci Ünüvar de thuisploeg met de nodige mazzel voor de tweede keer op voorsprong schoot, trok Ihattaren de wedstrijd naar zich toe. Hij scoorde de 3-1, 4-1 én 5-1. Zijn eerste van de avond, en tweede in Amsterdamse dienst, prikte hij binnen na een heerlijke dribbel. Ook zijn tweede en derde van de avond mochten er zijn. Tweemaal liet hij doelman Delano van Crooij kansloos in de verre hoek. Na de 3-1 was het verzet van VVV-Venlo eigenlijk al gebroken en konden de Amsterdammers lekker vrijuit voetballen.

Bekijk ook: Hij is LOS: Ihattaren sloopt VVV en maakt drie heerlijke goals

Kansen op meer treffers kregen ze nog wel, maar daarvan benutten ze er 'slechts' eentje. Ünüvar mocht vanaf elf meter aanleggen voor zijn tweede en faalde niet. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 6-1. Een nieuwe teleurstelling voor VVV-Venlo, dat zijn seizoen als een nachtkaars uit ziet gaan.