'Transfervrije' Jonk ziet zich niet als opvolger Ten Hag bij Ajax

1 mei 2022 – Wim Jonk verwacht niet had hij de nieuwe trainer van Ajax wordt. In Amsterdam is men op zoek naar een opvolger van Erik ten Hag, die na dit seizoen naar Manchester United vertrekt. Hoewel de nieuwe verbintenis van Jonk bij zijn huidige werkgever FC Volendam nog niet helemaal rond is, verwacht hij niet de stap naar de Johan Cruijff Arena te maken.

'Transfervrije' Jonk ziet zich niet als opvolger Ten Hag bij Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik verwacht niet dat ze bij mij uitkomen", stelt Jonk bij ESPN over de mogelijke interesse van Ajax. "Het is nu niet aan de orde." Toch heeft de coach in principe een aflopend contract en is er in Amsterdam een vacature. Jonk sluit het desgevraagd niet helemaal uit, maar verwacht gewoon bij de gepromoveerde Eerste Divisie-club te blijven om daar het een en ander op te bouwen.  

Over zijn nieuwe verbintenis bij Het Andere Oranje is Jonk duidelijk: beide partijen hebben wel de intentie om met elkaar verder te gaan. "Maar we wilden eerst zorgen dat de spannende fase in de Eerste Divisie snel achter de rug zou zijn. Ik verwacht dat het wel goedkomt en ik ga er vanuit dat ik volgend seizoen nog gewoon trainer van FC Volendam ben." Er moeten nog wel een aantal dingen worden geregeld. "Maar dat gaat ongetwijfeld lukken."

Lees ook: "Alfred Schreuder is de allerbeste kandidaat als opvolger Ten Hag"

Schreuder wel in beeld
Ook werd de mogelijkheid besproken dat Alfred Schreuder, naast Peter Bosz en Jonk een van de meest genoemde namen, de opvolger wordt van Ten Hag. Jonk durft zich op zijn eigen ervaringen niet uit te spreken over de oefenmeester van Club Brugge, maar weet dat men in Amsterdam heel positief over hem was. "Wat je van de spelers hoort, is het een uitstekende trainer. Dus ik denk zeker dat hij bij Ajax past", aldus Jonk.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd