Feyenoord wil Tirana overnemen: ''Verwacht achtduizend fans''

6 mei 2022, 11:55

Feyenoord rekende in de halve finale van de Conference League af met Olympique Marseille en kan zich nu dus opmaken voor de eindstrijd in Tirana, de hoofdstad van Albanië. De ploeg van Arne Slot lijkt nu al te kunnen rekenen op de support van duizenden fans. Het is echter nog de vraag hoeveel van hen kaarten kunnen bemachtigen voor de ontmoeting met AS Roma. 

Velen hielden het voor onmogelijk, maar Feyenoord verbaasde vriend en vijand door in de halve finale af te rekenen met Olympique Marseille. Een prestatie van formaat. Na de 3-2 overwinning in De Kuip moest de ploeg van Slot in Marseille diep gaan, maar ze kwam eigenlijk geen moment écht in de problemen. Nu wacht op weg naar eeuwige roem dus alleen nog de finale tegen AS Roma. De eerste Europese finale sinds 2002, toen Feyenoord ten koste van Borussia Dortmund de UEFA Cup veroverde. Dat gebeurde in de eigen Kuip. Nu wordt de eindstrijd in Tirana gespeeld. Supportersvereniging FSV De Feijenoorder is er al druk mee in de weer. 

Voorzitter Kees Lau vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat de supportersvereniging al bezig is vluchten te regelen naar de hoofdstad van Albanië. Daarnaast worden er mogelijk ook busreizen aangeboden. Lau verwacht dat er zo'n achtduizend Feyenoord-fans hun ploeg achterna reizen naar Tirana. Maar zij kunnen natuurlijk niet allemaal de Arena Kombëtare in. Die biedt plek aan 'slechts' 22.000 toeschouwers. Lau gaat er vanuit dat Feyenoord vierduizend kaarten krijgt. Om een ticket te bemachtigen - volgens Lau start de verkoop voor de finale binnen twee weken - is een uitvak-kaart nodig. ''Als je die niet hebt, wordt het heel lastig om een kaart te bemachtigen'', aldus de voorzitter. 

De supporters die niet aan een wedstrijdticket weten te komen, kunnen de historische finale mogelijk buiten het stadion volgen. ''Met de UEFA zijn we in overleg of er schermen gaan worden neergezet, dat zat nu nog niet in de planning.'' Lau verwacht in ieder geval geen ongeregeldheden in Tirana, ondanks het feit dat AS Roma de tegenstander is. ''Daar had Feyenoord in het verleden wel een dingetje mee, maar niet zozeer met Roma-supporters.'' AS Roma en Feyenoord troffen elkaar in 2015 in de achtste finale van de Europa League. In de aanloop naar de ontmoeting in de Italiaanse hoofdstad lieten de meegereisde 'supporters' uit Rotterdam een flinke spoor van vernieling achter. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

X22Report
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit zal de economie van Albanië een impuls geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen