Done deal! Heracles plukt rechterhand Guardiola weg bij Man City

6 mei 2022, 16:12

Heracles Almelo heeft de aanstelling van hoofdtrainer Carlos Vicens bevestigd. De 39-jarige Spanjaard zal in Almelo een contract tekenen tot medio 2024. Daarmee haalt de club een opvallende naam binnen als opvolger van Frank Wormuth. Momenteel is Vicens nog werkzaam als assistent van Pep Guardiola bij Manchester City

Donderdag kwam het verrassende nieuws dat Heracles voor Vicens zou gaan al naar buiten. De nog jonge trainer is sinds dit seizoen dus assistent bij de hoofdmacht van Manchester City, nadat hij al sinds 2017 binnen de jeugdopleiding van de Engelse topclub rondliep. De Spanjaard maakte enkel naam als trainer; zelf is hij niet actief geweest in het profvoetbal. In Almelo gaat hij zijn eerste klus als hoofdcoach aan.

Technisch directeur Tim Gilissen sprak uitvoerig met Vicens en raakte enthousiast van zijn plannen. "We hebben hem leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer. We hebben zijn ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit sluit goed op elkaar aan", vertelde hij op de clubwebsite.

"Uiteindelijk denken wij met Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club past en dezelfde ambities nastreeft: aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden voor de plekken zes tot tien in de Eredivisie", besloot Gilissen. Vicens zelf kwam nog niet aan het woord. Dit omdat hij zich tot het einde van het seizoen nog volledig blijft richten op de titelstrijd met Manchester City.

Wormuth

Vicens wordt in Almelo de opvolger van Frank Wormuth. De Duitser heeft besloten om na vier uitstekende seizoenen een punt te zetten achter zijn verblijf in Almelo. Hij gaat komend seizoen aan de slag als trainer van FC Groningen, waar hij Danny Buijs zal opvolgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen