'Lyon houdt ondanks plannen Bosz mogelijke opvolger in de gaten'

10 mei 2022, 10:25   Bijgewerkt: 10 mei 2022, 10:41

In de Franse media wordt dit seizoen veel geschreven over de toekomst van trainer Peter Bosz bij Olympique Lyonnais. Vanuit de club is ondanks een tegenvallend eerste jaar al meerdere malen het vertrouwen uitgesproken in de trainer. Dat blijft Lyon ook doen, al zou er toch ook een mogelijke opvolger rondlopen die nadrukkelijk in de gaten wordt gehouden.

Het gaat daarbij om Chrstiophe Galtier, berichtte het Franse Foot Mercato. Galtier is momenteel trainer van OGC Nice - de club van Justin Kluivert, Pablo Rosario en Calvin Stengs - maar zou niet tevreden zijn met de gang van zaken daar. Daarover schreef de lokale krant Nice Matin

Galtier zou vinden dat hij door de directie van Nice niet genoeg tegemoetgekomen is tijdens de winterse transferperiode. De trainer zou nu in gesprek willen met clubeigenaar Jim Ratcliffe, die hij wil vragen om de kans te krijgen om met technisch directeur Luis Campos (momenteel bij Celta Vigo) samen te werken. Dat deden de twee eerder bij Lille.

De kans bestaat dat Nice geen gehoor geeft aan dat verzoek, waardoor de relatie tussen trainer en club nog verder zou kunnen verslechteren. Hoewel Lyon het vertrouwen in Bosz heeft uitgesproken en ook daadwerkelijk de intentie heeft om met de Nederlander het nieuwe seizoen in te gaan, wordt de situatie van Galtier toch nauwlettend gevolgd. Mocht hij inderdaad zonder club komen te zitten, wordt zijn komst gezien als buitenkansje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen