Ten Hag heeft technische staf rond, maar ziet O23-coach vertrekken

19 mei 2022 – De technische staf van Erik ten Hag is vrijwel volledig rond. De Nederlandse coach krijgt bij Manchester United de beschikking over Mitchell van der Gaag én Steve McClaren. Eerstgenoemde komt mee over van Ajax, terwijl de Engelsman met wie de coach eerder samenwerkte, ook snel officieel aangesteld wordt.

Ten Hag heeft technische staf rond, maar ziet O23-coach vertrekken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano wordt de aanstelling van beide assistenten vermoedelijk snel wereldkundig. Al langer was duidelijk dat Ten Hag graag beide mannen wilde meenemen naar Manchester, maar inmiddels staat op de officiële aankondiging op korte termijn op de rol, zo weet Romano.

Overigens heeft Ten Hag niet bij iedereen groen licht gekregen die hij benaderde. Zo heeft Fred Rutten een aanbieding in de technische staf van Manchester United afgewezen, terwijl ook René Meulensteen als serieuze optie werd genoemd. De voormalig rechterhand van Sir Alex Ferguson, een rol die McClaren overigens ook vervulde, wordt momenteel echter niet meer genoemd. Robin van Persie liet eveneens blijken graag in Rotterdam te willen blijven. 

Lees ookVijf mogelijke assistenten voor Erik ten Hag in Manchester

O23-coach vertrekt
Verder kwam via de Manchester Evening News naar buiten dat de huidige coach van het O23-team van Manchester United zal vertrekken. Neil Wood gaat namelijk aan de slag als hoofdcoach van Salford City. In praktijk zal Ten Hag niet veel met de nieuwe O23-coach te maken hebben, toch is het niet uitgesloten dat hij invloed krijgt op wie de opvolger wordt van Wood. Zelf coachte Ten Hag ooit het O23-team van Bayern München, toen Pep Guardiola daar hoofdtrainer was.


Reacties

Premier League

gerelateerd