Feyenoord-td Arnesen niet blij met vroege presentatie Danilo

20 mei 2022 – Met Ajax-spits Danilo presenteerde Feyenoord deze week al de eerste versterking voor komende zomer. Hoewel technisch directeur Frank Arnesen er daarmee op tijd bij is, baalde hij ervan dat de transfer zo vroeg wereldkundig gemaakt moest worden. Bij de club zou alles namelijk in het teken moeten staan van de finale van de Conference League tegen AS Roma.

Feyenoord-td Arnesen niet blij met vroege presentatie Danilo

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"De komst van Danilo lekte te vroeg uit", vertelde Arnesen aan het Algemeen Dagblad. Om die reden maakte de club noodgedwongen de transfer donderdag al wereldkundig. "Dat hadden we liever na de finale gedaan. De focus bij de club moet volledig op de finale zijn. Maar ik kijk zelf natuurlijk ook al verder. Daarom bleef ik in Rotterdam en ging ik niet naar Lagos, want ons Onder 21-elftal speelt zaterdag een belangrijke wedstrijd", doelde hij op de finale tegen Almere City O21, die bepaalt welk van de twee clubs kans maakt om te promoveren naar de Tweede Divisie. 

"Wat ik nog kan doen voor Arne Slot en de spelers in de laatste dagen voor de finale?", ging hij verder. "We praten veel met elkaar, als er iets is waar behoefte aan is bij de staf of spelers, dan proberen we dat snel te regelen. Een finale is bijzonder, het is echt aftellen naar zo'n wedstrijd. Ik heb het meegemaakt als speler van Anderlecht tegen Spurs, Robin van Persie heeft ook veel meegemaakt en natuurlijk John de Wolf, die erbij was op een WK. Verder is het voor iedereen een nieuwe ervaring. Maar dat maakt niets uit."

Veel gebracht
Arnesen legde uit dat de succesvolle Conference League-campagne Feyenoord al veel gebracht heeft. "Grote clubs willen tegen ons oefenen en ik spreek technisch directeuren die wel geïnteresseerd zijn om jonge spelers bij ons te laten spelen. Dat heeft te maken met Arne Slot en de manier van voetballen die hij erin heeft gebracht. Hij ontwikkelt spelers. Dat vergroot onze aantrekkingskracht. Het betekent ook dat spelers zulke grote stappen maken dat clubs verhuurde spelers weer terughalen omdat ze in beeld raken. Reiss Nelson is zo'n voorbeeld. Maar dat is voor later. Nu telt de finale en dan is rust rond de jongens het allerbelangrijkst."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd