Transferweekje: PSV wil spits, maar vreest voor interesse Schmidt

21 mei 2022, 12:00

De transfermarkt is weliswaar nog gesloten, maar de zomer vol overgangen komt eraan en dus nemen de geruchten in de wandelgangen ook weer toe. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PSV zet zinnen op terugkeer van Luuk de Jong

In Eindhoven maakt men zich op voor een terugkeer van Luuk de Jong. De 31-jarige spits is niet langer nodig bij FC Barcelona en keert deze zomer terug naar Sevilla. Ook daar lijkt men niet op De Jong te zitten wachten en daar wil PSV van profiteren. De Eindhovenaren willen de kopspecialist al langer terug naar het Philips Stadion halen. Daar stond hij tussen 2014 en 2019 al onder contract en pakte hij meerdere prijzen. Volgens het Eindhovens Dagblad is PSV bereidt om miljoenen voor De Jong op tafel te leggen.

'Mbappé komt zondag met nieuws over toekomst'

De toekomst van Kylian Mbappé is nog altijd niet bekend, maar witte rook lijkt nabij. De international van Frankrijk leek lange tijd op weg naar Real Madrid, maar de afgelopen weken heeft Paris Saint-Germain alles uit de kast gehaald om hem toch te behouden. Mbappé is met beide clubs tot een akkoord gekomen en lijkt dit weekend de laatste knopen door te hakken. Volgens transferexpert Gianluca di Marzio heeft PSG de beste papieren, maar de moeder van Mbappé laat weten dat haar zoon zondag pas zijn keuze naar buiten brengt.

Van Bommel kan naar België voor nieuwe trainersklus

Schmidt wil PSV beroven van basisklanten

Benfica maakte deze week officieel bekend dat Roger Schmidt voor twee seizoenen naar Lissabon komt. En de Duitser is zeker niet van plan om alleen naar Portugal af te reizen. Schmidt zette PSV de afgelopen jaren naar zijn hand met meerdere aankopen. Het Eindhovens Dagblad weet dat de veelbesproken oefenmeester ook dit keer een aantal bekenden mee wil nemen. Mario Götze, Mauro Júnior en Érick Gutiérrez zouden sowieso op het verlanglijstje van Schmidt staan. Het is natuurlijk zeer de vraag of PSV van plan is om drie basiskrachten te verkopen.

Pogba naar Italië

105 miljoen euro. Met dat bedrag maakte Manchester United de veelbelovende middenvelder Paul Pogba zes jaar geleden voor even de allerduurste speler ter wereld. De Fransman beleefde geen indrukwekkend verblijf bij Manchester United, waar hij deze zomer transfervrij vertrekt. Manchester United deed nog verwoede pogingen om te verlengen en rivaal Manchester City kwam nog stiekem om de hoek kijken, maar volgens La Gazzetta Dello Sport heeft Pogba zijn keuze al gemaakt. De Fransman keert terug naar Juventus, waar hij op zeer korte termijn een driejarig contract gaat ondertekenen. Juve haalt de speler voor wie het 105 miljoen euro kreeg, dus gratis op. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen