Feyenoord juicht mee met Roma: EL binnen voor Rotterdammers

20 mei 2022 – Feyenoord heeft zich vrijdagavond dankzij AS Roma geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Italianen wonnen hun laatste wedstrijd van het seizoen met 0-3 bij Torino. Zodoende eindigt Roma als nummer zes in de Serie A en daar heeft Feyenoord ook veel baat bij.

Feyenoord juicht mee met Roma: EL binnen voor Rotterdammers

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Roma plaatst zich op deze manier namelijk direct voor de groepsfase van de Europa League. Feyenoord moest als nummer drie van de Eredivisie eigenlijk aantreden in de play-offs voor dat toernooi. Omdat de winnaar van de Conference League ook een ticket voor het hoofdtoernooi krijgt, gaat dat startbewijs rechtstreeks naar de finalist uit Rotterdam.

Op bezoek bij Torino was de wedstrijd halverwege al beslist in het voordeel van Roma. Tammy Abraham was de grote man een de zijde van de bezoekers en had voor de thee al twee keer gescoord. Zijn tweede treffer maakte hij vanaf de stip. In het tweede bedrijf kreeg Roma nog een strafschop. Invaller Rick Karsdorp zag hoe die werd benut door Lorenzo Pellegrini.

Zodoende gaan Roma en Feyenoord na de zomer sowieso de groepsfase van de Europa League in. Daar zal men nu nog echter niet mee bezig zijn. De Romeinen en de Rotterdammers treffen elkaar aanstaande woensdag (21.00 uur) in de finale van de Conference League. De eerste eindstrijd van het toernooi wordt afgewerkt in de Arena Kombëtare van Tirana in Albanië.

Reacties

Feyenoord

gerelateerd