Nieuw Mbappé-contract heeft gevolgen voor Pochettino en Leonardo

22 mei 2022, 08:48

Paris Saint-Germain neemt afscheid van Leonardo. De technisch directeur is sinds 2019 werkzaam bij de club, maar nu moet hij vertrekken. De steenrijke eigenaren vinden dat hij gefaald heeft, aangezien de Champions League niet gewonnen is in de afgelopen jaren. Twee landstitels in drie jaar tijd is simpelweg niet genoeg van de ambitieuze Fransen.

Kylian Mbappé blijft na een maandenlange soap in Parijs. Met de contractverlenging van de aanvaller moet een nieuw tijdperk starten bij het sterrenensemble. Het doel is duidelijk: er moet succes geboekt worden in Europa. Door die ambitieuze woorden - en een torenhoog salaris - besloot de Franse aanvaller te blijven. Maar de ambities kunnen volgens de eigenaren niet waargemaakt worden met Leonardo aan het roer. Le Parisien, RMC Sport en Fabrizio Romano weten dat het avontuur voorbij is voor de oud-speler van de club.

De 'td' haalde afgelopen zomer Lionel Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Gianluigi Donnarumma transfervrij naar de Ligue 1. Voor vleugelverdediger Achraf Hakimi werd daarnaast zestig miljoen euro betaald. Maar ook met al die aankopen lukte het de ploeg niet om te imponeren in Europees verband. PSG zou met Luis Campos al een vervanger voor de beleidsbepaler op het oog hebben. Hij maakte eerder furore in die rol bij AS Monaco en Lille OSC.

De kans is groot dat het avontuur ook voor trainer Mauricio Pochettino voorbij is. Hij kwam begin 2021 bij de Franse club binnen, maar maakte nooit een onuitwisbare indruk. Dit seizoen won hij de landstitel met een enorme voorsprong op de achtervolgers, maar de club neemt daar geen genoegen meer mee. Mocht de Argentijnse keuzeheer op straat worden gezet, dan mag dat geen verrassing genoemd worden. Al maanden zijn er geruchten dat hij na dit seizoen moet vertrekken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen