FC Twente pikt 'goede prof' Tyton transfervrij op bij Ajax

23 mei 2022, 18:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Przemyslaw Tyton. De 35-jarige doelman komt transfervrij over van Ajax en zal in de Grolsch Veste fungeren als stand-in van Lars Unnerstall. Tyton heeft maandagmiddag zijn krabbel gezet onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Tyton maakte in maart bij Ajax zijn terugkeer op de Nederlandse velden. De Amsterdammers strikten de Poolse doelman vanwege de personele problemen onder de lat. Tot een debuut voor Ajax kwam het niet. Nu verlaat hij de Amsterdamse club om aan de slag te gaan bij Twente.

"Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland", reageert Tyton via de website van Twente. "Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook."

Jan Streuer legt uit dat Twente voor het nieuwe seizoen op zoek was naar een doelman. "Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen