PSV breekt contract open: "Hij heeft zijn kans echt gepakt"

23 mei 2022 – PSV gaat langer door met Jordan Teze. Het contract van de 22-jarige verdediger is opengebroken en met één seizoen verlengd. Teze ligt nu tot de zomer van 2025 vast in het Philips Stadion.

PSV breekt contract open: "Hij heeft zijn kans echt gepakt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We zijn zeer tevreden over Jordan", reageert technisch directeur John de Jong tegenover Voetbal International. "Ik zie hem als een centrale verdediger die ook rechtsback kan spelen. Maar hij heeft op die eerste plek zijn kans echt gepakt. Ook omdat wij in de winterstop geen vervanger hebben gehaald voor Ramalho."

Teze was aan het begin van het voorbije seizoen niet zeker van zijn plek in het elftal. Op de rechtsbackpositie kreeg Phillipp Mwene een tijdje de voorkeur van Roger Schmidt, maar in de tweede seizoenshelft speelde de door PSV opgeleide verdediger bijna alles. Soms als rechtsback, maar meestal als centrale verdediger.

Als centrumverdediger speelde Teze zich in beeld bij bondscoach Louis van Gaal, die hem bij het Nederlands elftal haalde. Normaal gesproken had hij in de oefenwedstrijden tegen Denemarken of Duitsland zijn interlanddebuut kunnen maken, ware het niet dat een blessure roet in het eten gooide.

Gutiérrez
PSV hoopt dat in navolging van Teze ook Érick Gutiérrez zijn contract verlengd. De Eindhovenaren hebben de Mexicaanse middenvelder een meerjarige aanbieding gedaan. Het contract van Gutiérrez loopt medio 2023 af.

Reacties

PSV

gerelateerd