Ajax-interesse in Koopmeiners neemt serieuze vormen aan

31 mei 2022, 10:45

Ajax lijkt serieus werk te willen maken van de komst van Teun Koopmeiners. De 24-jarige middenvelder staat al langer op de verlanglijst van de Amsterdammers, die nu concreet zijn voor zijn handtekening. Koopmeiners wordt bij Ajax gezien als vervanger van de naar Bayern München vertrekkende Ryan Gravenberch.

Dat meldt De Telegraaf. Koopmeiners was al in beeld toen Marc Overmars nog werkzaam was in Amsterdam, maar destijds koos de middenvelder ervoor om AZ te verruilen voor Atalanta. In Bergamo heeft de linkspoot zich razendsnel aangepast. Dit seizoen kwam hij in alle competities liefst 43 keer in actie. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en evenveel assists.

Ajax wil het middenveld van een frisse wind voorzien en overweegt daarom dus een bod uit te brengen op Koopmeiners. Onduidelijk is hoe Atalanta en Koopmeiners zelf daar tegenover staan. De middenvelder verkaste afgelopen zomer voor zo'n vijftien miljoen euro naar de Serie A, waar hij nog een contract heeft dat hem tot de zomer van 2025 bindt aan zijn werkgever.

De vijfvoudig international maakte in zijn laatste seizoen bij AZ veel indruk. De aanvoerder was in de Eredivisie goed voor vijftien treffers.

Lees ook: Medische keuring Gravenberch: transfersom en salaris bekend

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen