Bergwijn voelt vertrouwen bij Oranje en laat niets los over Ajax-transfer

3 juni 2022, 23:25

Steven Bergwijn was vrijdagavond weer van onschatbare waarde bij Oranje. De aanvaller scoorde de openingstreffer tijdens de 1-4 overwinning op België. Hij was negentig minuten lang een plaag voor de defensie met zijn snelheid, diepgang en balvastheid.

"Daarvoor stelt de trainer me op", vertelt hij voor de camera van de NOS, doelend op zijn doelpunt op slag van rust. Het was een welkome opsteker voor Bergwijn, die dit seizoen weinig speelde bij Tottenham Hotspur. "Zoals iedereen weet heb ik niet veel gespeeld, maar ik krijg hier het vertrouwen van de trainer. Dat is lekker, dan zie je dat het goed gaat. Ik keek om me heen en voelde dat ik dicht bij het doel stond. Ik deed het met binnenkant wreef, hij ging er mooi in."

Lees ook: Oranje op Rapport: Van Gaal heeft ideale voorhoede al gevonden

De aanvaller zag een goede wedstrijd van zijn ploeg, al was er ook een verbeterpunt: "Alles wat we hebben getraind, is er vandaag uitgekomen. In de eindfase hadden we iets te weinig druk erop. Dan zie je dat ze er tussendoor komen en iets meer kansen krijgen. Dat is iets om aan te werken", aldus Bergwijn.

Ajax-transfer

Vrijdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Ajax een bod heeft uitgebracht op de aanvaller, die afgelopen winter al bovenaan het wensenlijstje van de Amsterdamse club stond. "Ik zou het niet weten", is zijn antwoord als hem gevraagd wordt waar hij na de zomer speelt. "Ik lees die dingen wel, maar heb niks gehoord van iemand. Ik moet me nu focussen op het Nederlands elftal. Daarna zie ik wel wat de toekomst brengt. Ik ga naar de club die de beste optie voor mijn carrière is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen