Bologna wil meewerken: Dijks mag gratis weg ondanks contract

6 juni 2022, 19:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mitchell Dijks gaat na vier jaar vertrekken bij Bologna. De verdediger heeft nog een contract voor één seizoen, maar de Italiaanse club wil meewerken aan een vertrek. Daarom mag de 29-jarige voetballer transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

Dat meldt De Telegraaf maandag. De back leek afgelopen winter al te vertrekken, maar op het laatste moment stak Bologna daar alsnog een stokje voor. De club kon namelijk geen geschikte vervanger vinden, waardoor hij het seizoen moest afmaken in de Serie A. Omdat de Nederlander toen aan zijn contract werd gehouden, wordt er nu meegedacht met hem. Hij mag daardoor gaan en staan waar hij wil.

Dijks maakte in 2018 de overstap van Ajax naar Bologna. Hij had een uitstekende start in de Serie A. In zijn eerste jaar kwam hij 25 keer in actie. Na vier jaar staat de teller op 74 wedstrijd, mede door blessures en een verloren concurrentiestrijd. Aaron Hickey kreeg afgelopen seizoen de voorkeur als vleugelverdediger.

Bologna is een Nederlands bolwerk geworden de afgelopen jaren. Ook Denso Kasius, Stefano Denswil, Sidney van Hooijdonk en Jerdy Schouten staan onder contract bij de club. Daarnaast is voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic ook onderdeel van de selectie. Naast Dijks mag ook Denswil vertrekken. De verdediger werd afgelopen seizoen al verhuurd aan het Turkse Trabzonspor.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen