'Droomspeler Gravenberch rondt zaterdag in München transfer af'

9 juni 2022, 14:43

De transfer van Ryan Gravenberch naar Bayern München staat op het punt om te worden afgerond. De middenvelder staat nog altijd onder contract bij Ajax, maar is al zo goed als rond met de kampioen van Duitsland. Komend weekend is hij in München om daar zijn transfer definitief af te ronden.

Dat meldden verschillende Duitse media, waaronder Sport 1. Gravenberch wordt zaterdag met zijn gezin verwacht in München, waar hij zijn handtekening zal zetten onder een vijfjarig contract. Eerder meldde De Telegraaf al dat hij er tien miljoen euro bruto per jaar zal verdienen. Voor Ajax levert de transfer volgens de krant 24,5 miljoen euro op. Sport 1 sprak van een bedrag 'tussen de twintig en 25 miljoen euro'.

De verwachting is dat Gravenberch volgende week officieel gepresenteerd wordt bij Bayern München. De club haalt hem binnen als opvolger van de transfervrij vertrokken Corentin Tolisso. Hasan Salihamidzic en Marco Neppe, samen verantwoordelijk voor het sportief beleid van Der Rekordmeister, zouden de Ajacied als 'absolute droomspeler' zien om de concurrentie op het middenveld op te voeren.

Gravenberch wordt na Noussair Mazraoui de tweede Ajacied die bij Bayern München tekent. Eerder werden ook Jurriën Timber en Sébastien Haller al eens gelinkt aan een overstap naar de ploeg van Julian Nagelsmann. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen