Petitie Vandaag Inside 60 duizend keer getekend, maar geen succes

17 juni 2022, 22:28

De petitie van Vandaag Inside om alsnog mee te mogen dingen naar de Gouden Televizier-Ring is binnen een dag meer dan zestigduizend (!) keer ondertekend. Desondanks lijkt de actie van het tv-programma zonder resultaat te blijven, want het standpunt van de organisator blijft onveranderd.

Dat laat de Gouden Televizier weten tegenover het ANP. "Een format kan maar één keer winnen. Deze regel geldt voor alle tv-makers en alle programma's, een petitie kan daar dan ook geen verandering in brengen", laat een woordvoerster weten over de actie van Vandaag Inside. Diezelfde regel geldt bijvoorbeeld ook voor Arjan Lubach met zijn nieuwe show, maar bijvoorbeeld weer niet voor Chateau Bijstand, dat wel meedingt naar de prijs.

Ook Jeroen de Goeij, de hoofdredacteur van de Televizier, geeft tekst en uitleg over de beslissing van de organisatie. Volgens hem geeft deze actie maar weer aan hoe groot de achterban is van het populaire tv-programma. "Dat was ook de reden dat de mannen in 2011 de Gouden Televizier-Ring voor de neus van de grote favoriet wegkaapten. Maar het huidige programma lijkt veel op de winnende versie en is wat de organisatie betreft een spin-off", stelt hij.

Lees ook: Petitie Vandaag Inside voor wildcard groot succes

Overigens is het niet uitgesloten dat de heren ooit nog genomineerd worden voor de prijs, want volgens De Goeij kunnen de heren wel winnen als het programma meer op de schop gaat. Dat is volgens hem de reden dat de organisatie Vandaag Inside buiten de prijsmogelijkheid werd gesteld. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen