Kritiek op transfer-keuze Mané: "Voetbal vanuit de luie stoel"

19 juni 2022, 17:39

Sadio Mané wordt komende week zo goed als zeker gepresenteerd als aanwinst van Bayern München. De aanvaller laat Liverpool na zes seizoenen achter zich en daar snapt Dean Saunders helemaal niets van. De ex-speler van de Engelse grootmacht raadt Mané aan om toch bij Liverpool te blijven.

"Ik kan niet geloven dat hij Liverpool gaat verlaten", aldus Saunders bij talkSPORT. "Hij heeft de beste jaren van zijn loopbaan nog voor zich. Maar de stap naar Bayern is voor Mané geen uitdaging. Ik heb niks tegen ze, het is echt een geweldige club. Maar dit wordt geen test voor hem. Bayern wint iedere week met 5-0, het is de enige club die daar kampioen kan worden."

Saunders denkt dat de Bundesliga weinig heeft te bieden voor de international van Senegal. "Hij gaat in zijn luie stoel zitten en steekt een sigaar op. In de derde versnelling kan hij bij Bayern spelen. Hij gooit zijn beste twee jaren als profvoetballer in het water. Na zijn loopbaan zal zijn medaille voor het kampioenschap met Bayern achterin zijn prijzenkast liggen. Kijk naar Coutinho en Wijnaldum. Het gras is niet altijd groener aan de overkant."

De 30-jarige Mané ligt nog een jaar vast bij The Reds en kost Bayern dik veertig miljoen euro. Door zijn komst zouden de Duitsers weer mee willen werken aan een vertrek van Robert Lewandowksi naar FC Barcelona. Mané speelt later dit jaar met Senegal op het WK tegen Oranje. Hij was in clubverband eerder actief bij FC Metz, RB Salzburg en Southampton.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen