Haller donderdag gekeurd in Dortmund, contract voor vier jaar

22 juni 2022, 09:56

Sébastien Haller mag zich bijna speler van Borussia Dortmund noemen. De spits gaat Ajax na anderhalf jaar verlaten voor een avontuur bij de grootmacht uit de Bundesliga. De transfer lijkt deze week nog te worden afgerond door de betrokken partijen.

Woensdagochtend komen onder meer transferspecialist Fabrizio Romano, Voetbal International en De Telegraaf naar buiten met de nieuwste ontwikkelingen. Ajax en Dortmund zijn namelijk akkoord over een transfersom van 31 miljoen euro. Dat bedrag zou door eventuele bonussen nog op kunnen lopen tot 35 miljoen euro. Haller tekent voor vier seizoenen bij de club. Eerder werd gemeld dat hij zich voor vijf jaar zou binden.

Ajax begint vandaag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar daar zal Haller waarschijnlijk dus niet meer bij zijn. De international van Ivoorkust viert ook nog eens zijn 28e verjaardag en mag zich richten op zijn aanstaande transfer. Volgens Duitse media meldt Haller zich donderdag in Dortmund, waar hij medisch gekeurd zal worden. Daarna kunnen de handtekeningen worden gezet.

Voor Haller wordt dit een terugkeer in de Bundesliga. Tussen 2017 en 2019 stond hij namelijk onder contract bij Eintracht Frankfurt. Daarna vertrok hij naar het Engelse West Ham United, dat het begin 2021 verkocht aan Ajax. De aanvaller tekende destijds een contract tot medio 2025. Haller werd met Ajax twee keer landskampioen en won eenmaal de KNVB Beker. Hij werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen