Van Hooijdonk plaatst vraagtekens bij transfer Haller naar BVB

23 juni 2022 – Terwijl Ajax alles op alles zet om Antony, Jurriën Timber en Lisandro Martínez uit handen van de Europese top probeert te houden, staat Sébastien Haller op het punt de overstap naar Borussia Dortmund te maken. De Frans-Ivoriaanse spits levert Ajax meer op dan hij heeft gekost. Pierre van Hooijdonk plaatst desondanks zijn vraagtekens bij de transfer.

Van Hooijdonk plaatst vraagtekens bij transfer Haller naar BVB

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Hoewel Brian Brobbey nog niet officieel van Ajax is, is het duidelijk dat hij de nieuwe spits moet worden van de regerend landskampioen. Brobbey vertrok vorig jaar transfervrij naar RB Leipzig, alvorens een halfjaar later op huurbasis terug te keren. De jonge spits heeft er nooit een geheim van gemaakt graag bij Ajax te willen blijven. Volgens Van Hooijdonk kan het vertrek van Haller daar niet los van worden gezien. "Het proces van Hallers vertrek is eigenlijk al in gang gezet doordat Brobbey, in wie absoluut muziek zit, al vroeg liet doorsijpelen bij Ajax te willen blijven. Dat bleek wederzijds. Daardoor ben ik niet meer verrast'', zegt hij bij het Algemeen Dagblad.

Maar Van Hooijdonk vindt het daarentegen wel 'verrassend en merkwaardig' dat Ajax Haller al laat gaan. "Los van dat ik me afvraag wie zo'n besluit neemt nu directeur Overmars en coach Ten Hag vertrokken zijn, denk ik dat zijn goals gemist zullen worden.'' Haller kroonde zich in het afgelopen seizoen met 21 doelpunten tot topscorer van de eredivisie. In de Champions League was hij goed voor elf doelpunten in acht wedstrijden. "Het valt niet mee om die terug te krijgen'', aldus Van Hooijdonk. "Natuurlijk krijg je als Ajax-spits veel kansen, maar zulke cijfers in de CL wegleggen, dan ben je voor mij een goede spits.''

Lees ook: 'Tweede spits achter Brobbey: Ajax toont interesse in Zirkzee'

Miskoop
De oud-speler van onder meer NAC en Feyenoord is dan ook van mening dat Ajax er evengoed voor had kunnen kiezen om Haller binnenboord te houden. Volgens Van Hooijdonk is het bedrag dat Ajax ontvangt voor de spits – maximaal 35 miljoen – geen bedrag waar geen nee tegen gezegd kan worden. "Zeg je dan als club niet dat je hem als miskoopt ziet? Waarom verkoop je hem anders met zulke cijfers?'', vraagt de huidige analist zich af. "Voor mij is hij zeker geslaagd.''

Haller droeg uiteindelijk 65 keer het shirt van Ajax, goed voor 47 doelpunten en 16 assists. Bij Borussia Dortmund begint hij aan zijn tweede periode in Duitsland. Vijf jaar geleden verruilde hij FC Utrecht voor Eintracht Frankfurt, alvorens via West Ham United in januari 2021 te tekenen bij Ajax. Haller is na Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch alweer de derde basisspeler die de regerend landskampioen gaat verlaten.

Reacties

Ajax

gerelateerd