PSV zet in op stunt: toptalent Simons (19) als opvolger Götze

25 juni 2022, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt deze zomer op de transfermarkt een grote slag te slaan met de komst van de negentienjarige Xavi Simons. De middenvelder heeft zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain nog altijd niet verlengd en kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De Eindhovenaren hebben zich als optie aangediend.

Dat meldden Voetbal International en het [a,https://www.ed.nl/psv/psv-denkt-in-zoektocht-naar-nieuwe-middenvelder-ook-aan-xavi-simons~a0b3274d/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web,_blank,Eindhovens Dagblad] zaterdagmiddag. Simons is in beeld gekomen als een van de potentiële opvolgers van de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Mario Götze, die twee jaar geleden overigens ook als grote naam werd binnengehaald. Hoewel Simons uiteraard een stuk jonger is en nog lang niet zoveel heeft bereikt, draagt hij wel al jaren de stempel van toptalent. Ook zijn komst - zeker transfervrij - zou dus een stunt genoemd kunnen worden.

Daarbij is het overigens nog lang niet zeker dat Simons, die naast de rol van aanvallende middenvelder ook op alle posities voorin uit de voeten kan, daadwerkelijk PSV zal komen versterken. De jeugdinternational heeft meerdere opties en de Eindhovenaren bekijken op dit moment of hij überhaupt haalbaar is. Dat PSV een poging wil wagen, onderstreept echter wel de ambities van de club voor het komende seizoen. 

Simons speelde lang in de jeugdopleiding van FC Barcelona, voor hij in 2019 naar Parijs verhuisde. In 2020/21 maakte hij zijn eerste minuten in de hoofdmacht van PSG en afgelopen seizoen kwam hij daar tot zes competitie- en drie bekeroptredens. Indrukwekkend zijn ook zijn cijfers in de Youth League, waar hij afgelopen seizoen vier doelpunten en zes assists leverde in zeven wedstrijden. PSG deed afgelopen seizoen meerdere pogingen om zijn aflopende contract te verlengen, maar (tot dusver) zonder succes. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

redacteur
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De hype voor deze speler is in ieder geval groter dan zijn kwaliteit...

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als hij "gewoon" bij Ajax, PSV of Feyenoord gezeten had vanuit de jeugd, dan had hij nu al +-100 wedstrijden voor die club gespeeld en was hij veel verder in zijn ontwikkeling geweest. Er is inderdaad al op zeer jonge leeftijd een hype om dit ventje gecreëerd en daar is hij geen betere voetballer van geworden. Zijn vader had beter kunnen weten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen