Bayern krijgt onverwachte steun uit Dortmund na Mané-transfer

26 juni 2022, 15:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft de felicitaties gekregen van Borussia Dortmund voor het aantrekken van Sadio Mané. De aanvaller, die de afgelopen jaren één van de smaakmakers was bij Liverpool, zorgde met zijn overgang voor behoorlijk wat verbazing in Engeland. Hans-Joachim Watzke snapt niet dat mensen de Bundesliga minder vinden dan de Premier League.

Dat vertelt de directeur van Dortmund naar aanleiding van een tweet van Michael Owen. 'Ik heb nog steeds moeite om te begrijpen waarom Sadio Mané Liverpool verlaat voor Bayern München', schreef de voormalig spits van Liverpool op zijn Twitteraccount. Ook Dean Saunders liet weten niets van de transfer te begrijpen. "Ik ben nog steeds verbijsterd waarom hij weg is", vertelde de oud-voetballer bij talkSPORT.

Die reacties zorgen voor woede bij Dortmund, de nummer twee van afgelopen Bundesligaseizoen. "Je hebt altijd arrogante idioten", snauwt Watzke in gesprek met BILD. "Mané is - net als Mario Götze - een heel goede deal voor de Bundesliga, in dit geval feliciteer ik Bayern dan ook. Engelse clubs hebben geen enkele Europese prijs gewonnen dit seizoen. Ik weet dat het Duitse voetbal nog steeds een goede reputatie heeft."

Eintracht Frankfurt won afgelopen seizoen de Europa League. Liverpool bereikte namens Engeland de finale van de Champions League, maar moest daarin het onderspit delven tegen Real Madrid. Het was de laatste wedstrijd van Mané in dienst voor de Reds.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen