Teixeira maakt half jaar na Feyenoord-vertrek nieuwe transfer

27 juni 2022 – João Carlos Teixeira heeft een nieuwe club gevonden. De voormalig middenvelder van Feyenoord vervolgt zijn loopbaan bij Umm-Salal SC in Qatar. Een andere speler die afgelopen seizoen onder contract stond in de Eredivisie gaat eveneens bij die club aan de slag.

Teixeira maakt half jaar na Feyenoord-vertrek nieuwe transfer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Teixeira maakte in de zomer van 2020 de overstap van het Portugese Vitoria Guimarães naar Feyenoord. De verwachtingen rond de spelmaker waren hooggespannen, maar tot een vaste waarde groeide hij nooit uit. Uiteindelijk speelde hij slechts negentien wedstrijden in de Eredivisie alvorens hij begin dit jaar terugkeerde naar eigen land.

De afgelopen maanden kwam Teixeira uit voor FC Famalicão. Nu vervolgt hij zijn loopbaan bij Umm-Salal, waar hij ploeggenoot van Dries Saddiki wordt. De 25-jarige middenvelder stond het afgelopen seizoen onder contract bij Willem II en degradeerde met de club uit Tilburg naar de Keuken Kampioen Divisie.

In totaal speelde Saddiki vier jaar voor Willem II. "Naar Qatar gaan is voor mij als voetballer en als persoon een sprong in het diepe. Ik zie het als een sportief avontuur en ontken niet dat het ook financieel aantrekkelijk is. Ook vind ik in een nieuwe cultuur nieuwe mensen leren kennen erg interessant, al ga ik mijn familie, vrienden en iedereen bij Willem II ongetwijfeld erg missen", zegt hij op de website van de Tilburgers.

"Bij Willem II heb ik op meerdere gebieden enorme stappen gemaakt. Bij deze mooie club ben ik een betere voetballer geworden. Ook kwam ik hier in 2018 als jongeman terecht. Vier jaar later trek ik als een volwassen persoon en trotse Willem II'er de deur achter me dicht. Dat doe ik met een brok in mijn keel, want ik heb zoveel te danken aan mijn teamgenoten, stafleden, mensen binnen de club en natuurlijk de fantastische supporters", aldus Saddiki.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd