'Juve zwicht voor Chelsea-miljoenen en gaat bod accepteren'

28 juni 2022, 13:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Chelsea lijkt zich definitief te gaan verzekeren met Matthijs de Ligt. De centrale verdediger staat al langer op de verlanglijst van de Londenaren, maar Juventus eiste aanvankelijk een transfersom van minstens honderd miljoen euro. Juve lijkt nu alsnog overstag te gaan voor een lager bedrag.

Chelsea dient tachtig miljoen euro over te maken op de bankrekening van Juventus om De Ligt definitief binnen te halen. De verdediger heeft nog een doorlopend contract bij de Italiaanse topclub, maar staat volgens de Daily Mirror inmiddels open voor een vertrek naar de Premier League. De Ligt speelt sinds 2019 voor Juventus, dat hem overnam van Ajax.

Juventus had de 22-jarige Nederlander het liefst behouden, maar zijn salaris drukt te stevig op de Turijnse begroting. Met een weeksalaris van zo'n 230.000 euro behoort de rechtspoot tot de best betaalde spelers van de selectie. Dat is de reden waarom Juventus inmiddels niet meer onwelwillend tegenover een verkoop van de jonge verdediger staat.

Aanvankelijk bereidde Chelsea nog een constructie voor om De Ligt naar Engeland te halen. De topclub was bereid om veertig miljoen euro te betalen en Timo Werner én Christian Pulisic naar de Serie A te sturen. Het is niet duidelijk of dat nog altijd een optie is voor beide partijen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen