Ajax verslaat PSV opnieuw in Johan Cruijff Schaal

Ger
13 augustus 2006, 19:57

Evenals afgelopen seizoen heeft Ajax in het duel om de Johan Cruijff Schaal gewonnen van PSV. Voor de Amsterdammers scoorden Mauro Rosales, Kenneth Perez en Wesley Sneijder. Namens PSV was Philip Cocu trefzeker.

De confrontatie tussen Ajax en PSV was een herhaling van de voorgaande editie van de Johan Cruijff Schaal. In 2005 trokken de Amsterdammers ook al aan het langste eind: 2-1. Beide ploegen troffen elkaar het afgelopen seizoen overigens nog drie keer. Ajax schreef de bekerfinale achter haar naam (2-1), in de competitie won PSV in Eindhoven (1-0) en in Amsterdam bleef het 0-0.

De toeschouwers in de zonnige ArenA hoefden zondag niet lang te wachten op een doelpunt. Na een rommelige beginfase wist Ajax in de zevende minuut te profiteren van ruimte in de Eindhovense defensie. Op aangeven van Gabri werkte Mauro Rosales de bal achter Oscar Moens. Beide Ajacieden zullen zich verbaasd hebben over het gebrek aan PSV-verdedigers in het strafschopgebied.

Simons en Rosenberg

Simons en Rosenberg

Ajax toonde zich in het vervolg van de eerste helft vooral gevaarlijk via Wesley Sneijder. Met twee vrije trappen nam hij het doel van Moens vervaarlijk onder vuur. De kleine middenvelder speelde voor het oog van bondscoach Marco van Basten een sterke wedstrijd. Sneijder zette bij Ajax de lijnen uit en was bij vrijwel iedere aanvalsopzet betrokken.

Ook Thomas Vermaelen was tegen PSV één van de sterkhouders bij de Amsterdammers. Centraal in de defensie naast Jaap Stam maakt de jonge Belg de afgelopen weken een uitstekende ontwikkeling door. Na een half uur had hij ook nog eens het geluk aan zijde. Via zijn benen belandde een PSV-schot in de handen van de al gestrekte Stekelenburg.

Aan Eindhovense kant kon voor rust niemand het verschil maken. Geroutineerde krachten als Philip Cocu en Timmy Simons slaagden er niet in om het elftal - waar nieuweling Carlos Salcido een basisplaats had - bij de hand te nemen. Slechts individuele acties zorgden voor enige dreiging. Zo besloot Arouna Koné na een slalom door de Ajax-achterhoede met een schot recht op Stekelenburg.

Rosales en salcido

Rosales en salcido

Invaller Kenneth Perez besliste uiteindelijk anders. Een minuut nadat hij de fletse Markus Rosenberg had afgelost, zette de Deense aanvaller Ajax op 2-1. Koeman leek gezien zijn wisselbeleid vrede te hebben met een nederlaag. De PSV-trainer - die vooraf al had laten weten het duel als een trainingspartij te beschouwen - bracht onder meer de jonge Lee Nguyen binnen de lijnen.

Vlak voor tijd konden de handen van de Ajax-aanhang nog eenmaal op elkaar. Sneijder bekroonde zijn puike optreden met een bekeken treffer. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde hij de bal fraai langs Moens.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen