Ten Hag laat keeper vertrekken, maar moet zelf ook de markt op

2 juli 2022, 16:34

Erik ten Hag ziet Dean Henderson (25) vertrekken voor het komende seizoen. De oefenmeester heeft afscheid genomen van de sluitpost, die voor één jaar wordt gehuurd aan het gepromoveerde Nottingham Forest. Er is geen optie tot koop bedongen in de zaterdag gecommuniceerde deal.

De Engelse keeper is eigenlijk te goed om als tweede keuze te fungeren bij Manchester United. Mede om die reden werd hij afgelopen seizoen al verhuurd aan Sheffield United, want door de aanwezigheid van David de Gea kwam de eenvoudig international van Engeland tot dusver tot slechts zeven optredens namens de Premier League-grootmacht.

Het betekent wel dat Manchester United vermoedelijk een andere twee doelman moet gaan aantrekken, om bij een blessure van De Gea niet in verlegenheid te komen. De 36-jarige Tom Heaton lijkt de enige serieuze stand-in voor de Spanjaard, aangezien de 39-jarige Lee Grant deze zomer een punt zette achter zijn loopbaan. Henderson mag volgens de Engelse regels in de dubbele ontmoeting met United niet in actie komen komend seizoen.

Lees ook: 'Rangnick vertrok bij Man United door onenigheid met Ten Hag'

Transfers Manchester United

Vooralsnog heeft Ten Hag alleen maar spelers zien vertrekken. Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata, Edinson Cavani en Nemanja Matic trokken de deur transfervrij achter zich dicht en in dat lijstje kan Henderson als huurling dus worden toegevoegd. Daartegenover staat de terugkeer van een aantal huurlingen, onder wie Donny van de Beek en Anthony Martial, maar een aankoop is nog niet gedaan door The Red Devils.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen