Kluivert op weg naar uitgang bij AS Roma: niet mee op trainingskamp

12 juli 2022, 19:55   Bijgewerkt: 12 juli 2022, 20:19

Het tijdperk van Justin Kluivert (23) bij AS Roma lijkt voorbij. De aanvaller is door José Mourinho niet opgenomen in de selectie voor het trainingskamp naar Portugal. Dat heeft alles te maken met zijn zeer waarschijnlijke vertrek: Olympique Marseille lijkt de nieuwe club te worden van de aanvaller.

Daarmee is het avontuur van Kluivert in Rome geen succes geworden, ondanks dat Mourinho eerder nog zo veel vertrouwen uitsprak in de buitenspeler. Na de gewonnen Europa League-finale tegen Ajax sprak de Portugees als manager van Manchester United ook nog minutenlang met de aanvaller en vond de stap naar de Romeinen voor hem een goede. Maar dat is met negen goals en tien assists in 68 officiële duels nooit écht een succes geworden.

Dat geldt voor zijn verhuurperiodes bij OGC Nice (33 optredens, 6 goals en 6 assists) en RB Leipzig (27 optredens, 4 goals en 1 assist) eveneens, al scoorde de Nederlander anderzijds ook nergens echt een onvoldoende. Of hij bij Marseille, dat interesse heeft getoond en de nieuwe werkgever lijkt te worden van de multi-inzetbare buitenspeler, wel de stap naar de absolute top kan zetten, zal moeten blijken.

Lees ook: Mourinho blij voor Kluivert: "Voor hem een goede oplossing"

Daardoor is Rick Karsdorp de enige Nederlander die met de selectie van Mourinho afreist naar het thuisland van de coach. Zomeraanwinst Nemanja Matic is er wel bij, net als de van Lille OSC overgekomen Zeki Celik. Laatstgenoemde is ook een rechtsback en is een concurrent voor Karsdorp. Anders dan Kluivert, wiens verbintenis in 2023 afloopt, ligt de rechtsachter nog tot 2025 vast in de hoofdstad van Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het was zo goed om zo vroeg weg te gaan bij Ajax😂. Wat een clown

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen