'Feyenoord stunt en keurt Pools international deze week al'

18 juli 2022, 07:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is in de markt voor Sebastian Szymanski. De 23-jarige middenvelder staat momenteel onder contract bij het Russische Dynamo Moskou en zou normaliter onhaalbaar zijn voor de Rotterdammers, maar Feyenoord maakt mogelijk een kans vanwege de sancties die zijn opgelegd aan Russische teams vanwege de oorlog in Oekraïne.

Dat meldt 1908.nl op basis van bronnen. De linksbenige middenvelder komt bij Dynamo Moskou momenteel niet aan spelen toe. Daarom traint hij momenteel mee bij zijn voormalige werkgever Legia Warschau, waar hij zijn conditie op peil houdt. Feyenoord hoopt te profiteren van de situatie en de aanvallende middenvelder een jaar te huren.

Feyenoord zou de vijftienvoudig international van Polen het liefst direct overnemen, maar dat lijkt financieel onmogelijk. Szymanski ligt namelijk nog voor vier seizoenen vast in Rusland. Transfermarkt schat zijn huidige waarde zelfs op veertien miljoen euro.

Feyenoord ziet in de middenvelder de ideale opvolger van Guus Til, die deze zomer terugkeerde naar Spartak Moskou en werd verkocht aan PSV. Afgelopen seizoen was Szymanski in Rusland zes keer trefzeker en bereidde hij acht doelpunten voor. In het shirt van Polen staat zijn doelpuntenteller op één.

Update: Volgens de Poolse journalist Tomasz Wlordarczyk kan Szymanski deze werkwek al gekeurd worden door Feyenoord. 1908.nl maakte als eerst melding van de interesse van Feyenoord in de middenvelder en dat nieuws is nu ook bevestigd vanuit Polen. Bij het huren van de 23-jarige voetballer kan een optie tot koop bedwongen worden.

Lees ook: 'Jean-Paul Boëtius staat open voor terugkeer bij Feyenoord'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vindt dat wanneer je een speler huurt je dan ook een soort van percentage voor opleidingsvergoeding moet kunnen ontvangen wanneer de verhurende club de speler weer verkoopt. Vraag is alleen hoe bereken je dat en welke voorwaarden stel je daar aan. Maar het is wrang dat wanneer je bijvoorbeeld een speler die op dood spoor zit en bij de hurende club meer waard wordt daar ook niet in mee kan delen. Maar goed misschien is het ook allemaal wel te omslachtig om dit goed vast te leggen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We horen zoveel ,dat ik eerst moet zien en dan geloven dat deze speler wel komr

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

https://www.youtube.com/watch?v=VpWquucGWNI Inderdaad een topper dit. Kan de bal van grote afstand op je stropdas leggen en heeft een heerlijke dribbel. Mag aannemen dat zijn fysiek geen belemmering zal zijn want dat is bij Slot een harde eis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen