Indrukwekkende statistiek verklaart Feyenoord-interesse in Pool

18 juli 2022, 15:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-target Sebastian Szymanski heeft zich afgelopen seizoen met indrukwekkende statistieken in de kijker gespeeld. De 23-jarige middenvelder van Dynamo Moskou was een van de meest waardevolle middenvelders van de Russische competitie. Slechts één positiegenoot was vaker betrokken bij goals.

Szymanski was afgelopen seizoen zesmaal trefzeker in de Russische Premier League, terwijl hij acht doelpunten voorbereidde. Mede dankzij de klasse van de 23-jarige Pool eindigde zijn club Dynamo Moskou op de derde plaats in de competitie, met slechts drie punten minder dan nummer twee PFK Sotsji.

Rifat Zhemaletdinov van Lokomotiv Moskou was afgelopen seizoen bij zestien treffers betrokken (negen goals, zeven assists), waarmee hij Szymanski voorblijft. Daarbij moet echter wel worden aangetekend dat Zhemaletdinov vooral in de beginfase van het seizoen regelmatig als buitenspeler werd gebruikt in plaats van als aanvallende middenvelder, zijn meest favoriete positie.

Feyenoord hoopt Szymanski tot het einde van het seizoen te kunnen huren. De Poolse international heeft een marktwaarde van veertien miljoen euro, maar mag vanwege UEFA-sancties aan Rusland tijdelijk vertrekken uit de competitie. Volgens Poolse media wordt de middenvelder komende week al medisch gekeurd in Rotterdam.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen