Bizar: Nederlandse transfermarkt eerder dicht dan in topcompetities

12 augustus 2022, 22:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt in Nederland sluit een dag eerder dan in sommige topcompetities. Dat bleek de KNVB niet te weten, totdat Voetbal International ernaar informeerde. De Nederlandse clubs balen en noemen het 'onwenselijk'.

In Nederland sluit de markt op 31 augustus. In Duitsland, Italië, Spanje, Engeland en Frankrijk mag er nog 24 uur langer gewinkeld worden. Dat betekent dat de Eredivisieclubs op de laatste dag van de transferperiode nog wel spelers kunnen kwijtraken, maar geen vervangers meer kunnen halen. Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, reageert tegenover het medium vol verbazing:  "Ik hoop dat dit zo snel mogelijk gerepareerd kan worden."

Eerder was het al zo dat Turkije en Rusland langer open waren dan de Nederlandse transfermarkt. "Je wilt niet dat dit ook voor de topcompetities geldt. Wel vind ik het vreemd dat zij een dag langer open zijn. 31 augustus was altijd het uitgangspunt. Ik hoop in elk geval dat de KNVB dit kan herstellen", aldus Brands, die waarschijnlijk een slechte boodschap gaat krijgen. De voetbalbond heeft een verzoek neergelegd bij de FIFA, maar de kans van slagen zou klein zijn.

'Het klopt dat wij er recent achter zijn gekomen dat er een verschil bestaat in de sluitingsdatum van de transferwindow die wij hanteren ten opzichte van een aantal andere bonden', laat de bond weten, nadat VI er navraag naar deed. 'Het klopt ook dat wij nog in gesprek zijn met de FIFA om te kijken of we onze sluitingsdatum ook kunnen verlengen. Omdat de transferwindow al loopt, verwachten wij wel dat het moeilijk wordt om dit nog op korte termijn te kunnen realiseren.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen