Xavi vindt Frenkie de Jong wél een optie voor positie-Busquets

19 oktober 2022, 16:26   Bijgewerkt: 19 oktober 2022, 16:33

FC Barcelona neemt het morgen (vrijdag) in eigen huis op tegen het Villarreal van Arnaut Danjuma. Een week na de verloren Clásico in Madrid (3-1) blikte trainer Xavi tijdens de persconferentie kort terug op de nederlaag en besprak hij de mogelijkheden die hij op het middenveld heeft. Zo vindt hij wel degelijk dat Frenkie de Jong op de positie van Sergio Busquets zou kunnen spelen. 

In Madrid stond routinier Busquets nog op zijn vertrouwde positie, centraal op het middenveld. "Hij is nog steeds belangrijk voor ons. Hij zal soms wat minder vaak spelen, maar hij blijft van vitaal belang." Ook ging Xavi in op de toekomst van de 34-jarige middenvelder, die in verband wordt gebracht met een transfer naar de MLS: "Zijn contract loopt af, dat is een feit. We zullen zien wat er gedurende het seizoen gebeurt, hoe hij zich voelt en hoe hij presteert", wordt Xavi geciteerd door Mundo Deportivo.

In zijn huidige selectie ziet Xavi twee spelers die de positie van Busquets zouden kunnen invullen, maar heeft hij ook een andere mogelijkheid: "Frenkie de Jong, Franck Kessié of een centrale verdediger, maar dat laatste is vaak niet aan te raden", zegt Xavi. De laatste tijd meldden de Spaanse media regelmatig dat De Jong in de ogen van zijn trainer niet geschikt zou zijn als opvolger van Busquets, maar dat is niet geheel waar: "Hij ziet er zo gemakkelijk uit als spil. Hij ziet het spelletje, en is dus een optie op die positie."

De trainer had ook mooie woorden voor Eric Garcia: "Hij is een buitengewone voetballer, een echte prof die er altijd staat en bovendien goed traint", vindt de oud-middenvelder. "Hij brengt ons zoveel, ik waardeer hem enorm." Tijdens de verloren wedstrijd in Madrid viel Ansu Fati bovendien goed in, in de ogen van Xavi: "Hij is zo goed. Hij kwam erin en was enorm actief in die wedstrijd, hij gaat nog heel belangrijk voor ons worden dit seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen