ADO Den Haag ontslaat Dirk Kuyt vanwege slechte resultaten

24 november 2022, 09:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dirk Kuyt is donderdag ontslagen als trainer van ADO Den Haag. De voormalig international werd deze zomer aangesteld om de club naar de Eredivisie te leiden, maar slaagde daar in de eerste seizoenshelft niet in. Daardoor is er intern besloten om niet door te gaan met de oefenmeester, die mede door de slechte resultaten al even onder vuur lag.

Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdagochtend althans en werd snel daarna ook door De Telegraaf en Voetbal International bevestigd. Kuyt was pas slechts 176 dagen actief als hoofdtrainer in het betaalde voetbal, maar kreeg de boel niet op de rit. Vanaf de eerste minuut was het al kommer en kwel, want in de eerste wedstrijd stond het halverwege 4-0 achter en de eerste drie duels werden verloren met negen tegendoelpunten. Het was destijds de slechtste seizoensstart ooit en daarmee leek het lot van Kuyt al beslecht.

Hoewel de sportieve resultaten wel enige verbetering kenden, bleef het onrustig bij ADO Den Haag de laatste weken. Technisch manager Daryl Janmaat besloot om op te stappen en sterkhouders Thomas Verheydt en Ricardo Kishna willen vertrekken bij de club. Ook bleef de rol van Giovanni Franken onduidelijk: de interim-coach van vorig seizoen genoot steun van een deel van de ADO-selectie, maar Kuyt wilde hem niet bij de technische staf halen. Ondanks dat het vertrouwen recent nog in Kuyt werd uitgesproken, is hij dus de laan uitgestuurd. 

Lees terug: Kuyt haalt opgelucht adem: ADO Den Haag 'in principe' door met hem

Resultaten ADO Den Haag

Voor ADO Den Haag is de korte WK-break die er ook in de Eerste Divisie is, reden om van de coach af te komen en de tijd te krijgen om iets nieuws op te bouwen. Met de zeventiende plaats en zestien punten uit zestien wedstrijden wordt het moeilijk om de play-offs nog te halen. Anderzijds is het verschil met nummer tien Jong Ajax nog wel klein (vijf punten). Hoewel de club aangaf met een statement te komen, bleef het tot dusver helemaal stil in de Hofstad. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat is dus kut want dan gaat ie weer de analist uithangen. 😭

TeamSchipper75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

meer dan terecht en veel en veels te laat! Directeur ook z'n biezen pakken, waar kan ik solliciteren als CEO?

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan is de weg vrij voor Schreuder !

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En Kuyt kan eindelijk naar z’n jeugdliefde Ajax

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Hanegem assistent

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als koffie juf

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen