'Crisisoverleg bij Duitse voetbalbond, geopperde opvolger haakt al af'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2022 – De Duitse voetbalbond gaat zich beraden over de positie van bondscoach Hansi Flick. De eindverantwoordelijke is er met zijn selectie niet in geslaagd om de groepsfase van het WK in Qatar te overleven en werd uitgeschakeld door nummer één Japan en runner-up Spanje. Daardoor zou het niet zeker zijn dat hij mag aanblijven.

'Crisisoverleg bij Duitse voetbalbond, geopperde opvolger haakt al af'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De coach zelf was duidelijk over zijn toekomst: hij wil graag aanblijven en zijn tot in 2024 lopende verbintenis uitdienen. Maar bondsvoorzitter Bernd Neuendorf hulde zich nog in nevelen over wat er gebeurt met de keuzheer en de rest van de technische staf. "We zijn heel teleurgesteld, want de uitschakeling in de groepsfase is uiteindelijk erg pijnlijk", liet hij zich ontvallen.

Neuendorf kondigde in elk geval aan dat er een stevige analyse moet volgen bij de nationale ploeg - nog los van of dat met Flick zou zijn. "Want het EK in 2024 wordt in eigen land gehouden", reageerde de bondsvoorzitter op de pijnlijke geruchten. Er komt hoe dan ook een crisisoverleg bij de DFB, waarvan de uitkomst nog zal moeten blijken. "Hansi Flick, Oliver Bierhoff, Hans-Joachim Watzke en ik moeten een keuze maken naar aanleiding van wat we beoordelen."

Lees ook: Duitse media na uitschakeling: 'Einde van een grote voetbalnatie'

Klopp niet de nieuwe coach
Liverpool-coach Jürgen Klopp werd volop gelinkt aan de vacature die mogelijk kan ontstaan bij de nationale ploeg van Duitsland. Maar hij zal Flick niet opvolgen, mocht Flick wel zijn congé krijgen na dit teleurstellende resultaat. "Dat is een topic in de media, maar Jürgen heeft een contract tot 2026 bij Liverpool en hij heeft zeker de intentie om die volledig uit te dienen", deed zijn zaakwaarnemer Marc Kosicke de suggestie af als onzin.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd