Feyenoord probeerde Pelé voor 'enorme' transfersom te kopen

30 december 2022, 16:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft in het verleden een poging gewaagd om de Braziliaanse voetbalster Pelé naar Rotterdam te halen. De donderdag overleden legende was tweemaal in beeld bij Feyenoord als versterking, maar de topclub slaagt er niet in om het wonderkind naar Rotterdam te halen.

Dat schrijft RTV Rijnmond in een reconstructie. Als Pelé in zijn beginjaren met zijn club Santos in Europa verblijft, informeren de Rotterdammers naar de beschikbaarheid van de topaanvaller. Santos verlangt echter een transfersom van 30.000 euro voor de aanvaller. Bovendien eist de club een vergoeding voor zijn verblijf in Nederland. Daar kan en wil Feyenoord niet mee akkoord gaan.

Als Pelé enkele jaren later met zijn vrouw op huwelijksreis is in Europa, waagt Feyenoord een tweede poging. 

Technisch manger Guus Brox zoekt contact met Santos en biedt een bedrag van één miljoen euro voor de topaanvaller, die zich in zijn rijke loopbaan met Brazilië uiteindelijk driemaal tot wereldkampioen kroont. Eén miljoen gulden was in die periode een enorm bedrag. Pelé reageert zelf echter niet op de interesse.

"Ik weet niets over een transfer naar Feijenoord", zegt Pelé tegen het ANP. "Ik heb het best naar mijn zin in Brazilië en ik ben dan ook niet van plan naar Europa te komen en zeker niet naar Nederland."

Lees ook: Minuut stilte in Nederland voor overleden Pelé

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen