'Van der Sar wilde na blamage in Emmen niet in gesprek met Ajax-spelers'

6 januari 2023, 12:25

Ajax beleefde een verschrikkelijke laatste week van de eerste seizoenshelft. Na de nederlaag tegen PSV wisten de Amsterdammers ook niet te winnen van Vitesse én FC Emmen. Vooral het gelijkspel in Emmen kwam hard aan. De selectie wilde naar aanleiding van die blamage in gesprek met Edwin van der Sar, maar daar had de algemeen directeur naar verluidt geen trek in.

Dat schrijft De Telegraaf althans. Ajax was er na de nederlaag tegen PSV (1-2) en het gelijkspel tegen Vitesse (2-2) alles aan gelegen de eerste seizoenshelft toch nog met een overwinning af te sluiten. De ploeg van Alfred Schreuder kwam op bezoek bij FC Emmen weliswaar al vroeg op achterstand, maar na 45 minuten leek er desondanks weinig aan de hand. Dankzij twee doelpunten van Kenneth Taylor en een treffer van Steven Bergwijn ging Ajax met een 1-3 voorsprong rusten. In de tweede helft zakte de regerend landskampioen echter volledig door het ijs en mocht ze uiteindelijk nog van geluk spreken dat er niet werd verloren.

Het gelijkspel bij FC Emmen (3-3) kwam hard aan bij de Ajax-selectie. Het was immers de zoveelste teleurstelling in het eerste halfjaar onder Schreuder. Van der Sar zag desondanks geen reden om het gesprek aan te gaan met de spelers. 'Op het moment dat de spelers na het debacle bij Emmen op de laatste speeldag voor het WK een gesprek wilden met Van der Sar om dingen te verbeteren, vond de algemeen directeur dat niet nodig', schrijft De Telegraaf. Volgens de krant probeert Van der Sar desondanks de rol van Marc Overmars als technisch directeur 'over te nemen'. 'In plaats van voor clubicoon Daley Blind te kiezen, waardoor een terugkeer van commissaris Danny voor de hand had gelegen, ging hij pal voor Schreuder staan', klinkt het.

Lees ook: Ajax-spelers lekken verhaal; Schreuder komt er niet goed van af

Transferbeleid

In een uitgebreide analyse van Ajax-clubwatcher Mike Verweij komt ook het transferbeleid van de club aan bod. De Amsterdammers namen na het afgelopen seizoen afscheid van een groot aantal basisspelers, waaronder Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch en Sébastien Haller. Ajax trok vervolgens flink de portemonnee, maar de nieuwelingen zijn er vooralsnog niet tot nauwelijks in geslaagd hun stempel te drukken. 'Met een beetje goede wil kunnen alleen Steven Bergwijn en Brian Brobbey voorlopig als bruikbaar worden bestempeld. Jorge Sanchez is in de verste verte geen Mazraoui, Calvin Bassey moet heel grote stappen maken om Martínez te doen vergeten en Francisco Conceição mag voorlopig de veters van Antony nog niet vastmaken', schrijft Verweij.

Ajax werd in de groepsfase van de Champions League kansloos uitgeschakeld door Liverpool en Napoli en in de Eredivisie moet het Feyenoord voor zich dulden. Om in de tweede seizoenshelft een stuk beter voor de dag te komen, hopen de Amsterdammers zich op meerdere posities te versterken. Maar ook in de winterse transferwindow wil het nog niet vlotten, ziet Verweij. 'Hoewel Gert-Jan Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar tijdens het WK alle tijd hadden om voorwerk te doen en samen met Schreuder bepaalden dat een nieuwe doelman en rechter centrale verdediger achter Jurriën Timber prioriteit hebben, is alleen de Argentijnse keeper Geronimo Rulli van Villarreal op weg naar Amsterdam.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen