Ajax tegen FC Twente: een wedstrijd tussen twee titelkandidaten?

15 januari 2023, 10:25

Een wedstrijd tegen FC Twente is ook voor Ajax lang niet altijd even makkelijk. Dat geldt meer dan ooit nu de Amsterdammers hopeloos uit vorm zijn en de formatie van Ron Jans juist een ongekend goed seizoen beleeft. Lukt het Twente om bij Ajax te winnen, dan toont dat aan dat we de club zelfs serieus moeten nemen als titelkandidaat. Samen met Jack's blikt FCUpdate.nl vast vooruit op deze kraker. 

Crisis in Amsterdam

PSV en Feyenoord werden ongetwijfeld ook genoemd, maar wie voorafgaand aan dit seizoen de vraag stelde wie kampioen zou worden, kreeg in de meeste gevallen Ajax als antwoord. De Amsterdammers eindigden de afgelopen vier seizoenen (waarvan één niet afgemaakt) op plek één en werden al geregeld de titel 'het Bayern München van Nederland' aangepraat. Een prolongatie van de landstitel is na vijftien wedstrijden echter allesbehalve vanzelfsprekend.

Ajax staat weliswaar slechts drie punten achter koploper Feyenoord, maar wist de laatste vier (!) wedstrijden niet te winnen. De laatste keer dat dat gebeurde, was in november 2012. Aan die negatieve reeks kwam deze week wel een einde met de 0-3 bekerzege op FC Den Bosch, maar ook in de competitie is een driepunter hoognodig. De bookies hebben er nog vertrouwen in: een zege van Ajax levert je bij Jack's 1.36 keer je inleg op. En ook voor de titel zijn de Amsterdammers met [a,https://www.fcupdate.nl/jacks/,_blank,een quotering van 1.85] nog altijd favoriet.

De ambities van FC Twente

Zo slecht als het de afgelopen maanden in Amsterdam verliep, zo goed gaat het nog steeds bij FC Twente. De ploeg staat slechts één punt onder Ajax en heeft met een achterstand van vier punten ook koploper Feyenoord nog in het vizier. Het begon 2023 ook nog eens uitstekend. Niet alleen won het met 2-0 van FC Emmen, het zag ook nog eens alle concurrenten verliezen. Wint FC Twente ook bij Ajax? Dan kan jij daarmee liefst 8.00 keer je inzet terugwinnen!

Dat FC Twente ambitieus is, bleek deze week nog maar eens toen de club een transfer van sterkhouder Ramiz Zerrouki naar Feyenoord definitief blokkeerde. Met de kleine verschillen op de ranglijst worden de Rotterdammers immers als concurrent gezien. Het is wellicht nog wat te vroeg om Twente echt als titelkandidaat te bestempelen, al zou dat misschien niet eens zo gek meer klinken als het lukt om ook Ajax te verslaan. Wie nu al durft te gokken op het landskampioenschap, kan daarmee liefst 81.00 keer zijn of haar inzet terugverdienen!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelfs als twente wint ,worden ze het niet . De media doet altijd hetzelfde als een club erbij staat,en het leuk doet . Ophemelen zijn ze heel goed in. We zijn niet eens op de helft

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen