'Ajax was al langer bezig met zoektocht naar opvolger Schreuder'

27 januari 2023, 08:04

Ajax was al bezig met het zoeken van een opvolger van Alfred Schreuder voordat de coach goed en wel ontslagen was. Edwin van Sar gaf donderdagavond laat tijdens de persconferentie aan dat het 'zomaar zou kunnen' dat er zondag al een opvolger op de bank zit. Dat sprak hij uit, maar wilde hij desgevraagd vervolgens niet bevestigen.

Van der Sar gaf aan dat Michael Reiziger en Richard Witschge vrijdag de training leiden op De Toekomst en als er geen vervanger komt voor Schreuder, zij ook tegen Excelsior op de bank zitten komend weekend. "Maar het zou zomaar kunnen dat er al een vervanger op de bank zit", bevestigde de oud-keeper, die in zijn bewoordingen liet doorschemeren dat er al gekeken was naar een opvolger van Schreuder.

Dat bleek uit de antwoorden die Van der Sar gaf. Hij vertelde dat er zowel intern als extern gezocht gaat worden en er ook al 'enkele dingen' liepen. "Het is normaal dat je in scenario's denkt", probeerde Van der Sar die (te) vroege zoektocht nog enigszins te bedekken. Toch leek het erop alsof de Amsterdammers al bezig zijn geweest met een opvolger, ook toen Schreuder formeel nog aan het roer stond. "Maar deze wedstrijd was de druppel", liet Van der Sar zich nog wel ontvallen. 

Lees ookVan der Sar kondigt aan wie Ajax-training leidt en stapt zelf niet op

Bosz of Van Gaal?

Gevraagd of Ajax zoekt voor een trainer op de korte of lange termijn, ontweek Van der Sar het antwoord. "Dat zijn allebei opties", bevestigde hij, om vervolgens enige duiding te geen. "Maar het zou ook kunnen dat het tot voor het einde van dit seizoen is." Daarmee leek hij aan te geven dat dát ook daadwerkelijk het geval was. In zo'n scenario zou Louis van Gaal bijvoorbeeld een optie kunnen zijn, zeker omdat hij vrij is.

Peter Bosz zou een optie kunnen zijn voor de langere termijn, maar is dat überhaupt wel een optie gezien zijn verleden met Van der Sar in Amsterdam? "Ik ga niet in op namen hier", wilde Van der Sar daar niets over zeggen. "Maar het zou zomaar kunnen dat er een trainer komt die het seizoen afmaakt, ja."

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vd sar huntelaar en hamstra net of zelfs nog meer schuldig denk ik aan de hele situatie . De manier waarop schreuder nu afgeserveerd wordt is schandalig . Vd sar met dat stomme geglimlach . Was dus al bezig . Ook het ajax publiek heeft zich weer van zijn beste kant laten zien (uitzonderingen daar gelaten ). In heel de periode amper steun alleen maar weglopen ,fluiten ,en nu weer de zakdoekjes. Je kan vinden wat je vindt ,maar in moeilijke tijden kun je dat tijdens een wedstrijd toch wel fff parkeren . De man heeft een selectie gekregen waar van alles mis mee was. Ouwe verwende die gewoon op hun retour zijn spelers die willen spelen , aankopen die nooit het geld waard zijn van wat ze gekost hebben. Grote talenten ,die niet zo goed blijken etcetc .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die zouden idd ook op moet donderen ! Schreuder heeft gewoon te veel naar de sodemieter geholpen slechte aankopen spelers op verkeerde plekken gezet blij dat hij weg is !!!!!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feit is dat wij als buitenstaanders natuurlijk niets of nauwelijks iets weten van waar ze bij een club mee bezig zijn. Het zou me niks verbazen als ze inderdaad al een tijdje aan het zoeken waren naar een opvolger. Wie weet zijn er al gesprekken gaande. Ze zijn denkelijk ook al zoekende naar opvolgers van Huntelaar en Hamstra. Een crisis bij een club heeft als positieve kant dat het alleen maar beter kan gaan.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Soms maakt bij spelers de trainer een heel verschil (Kokcu onder Advocaat vs Slot een voorbeeld); dat zou ook het geval kunnen zijn bij de probleemgevallen hier: Bassey, Bergwijn, allemaal bekend uiteraard. Probleem is natuurlijk dat je nu nog maar een dag of vier hebt in de transferwindow, dus geen tijd om te kijken of deze spelers het onder een andere trainer beter doen of dat je vervangers moet halen. De enige vervanger die nu in de winter gehaald is was toch niet op een positie waar dat het hardste nodig was. Daarom had je natuurlijk veel eerder afscheid van Schreuder kunnen nemen, de eerste wedstrijden van 2023 kunnen zien hoe spelers het doen met een nieuwe trainer, en dan eventueel spelers halen. (en wie weet had Blind dan ook niet hoeven vertrekken). Allemaal een open deur dit natuurlijk, dat weet ik ook wel, maar weet de directie van Ajax dat ook? Nu is het maar god zegene de greep met een selectie waar een flink aantal spelers tussen zit waar het maar de vraag is of een nieuwe trainer er meer uithaalt. Of die man krijgt het mandaat om 50 miljoen zomeraankopen lekker op de tribune te zetten en anderen de kans te geven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen