Heerenveen pakt door na toptransfer Sarr; opvolger staat al klaar

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 januari 2023 – Amin Sarr mag zich vanaf vandaag officieel speler van Olympique Lyon noemen. De 21-jarige spits laat sc Heerenveen achter zich en levert de Friezen maximaal twaalf miljoen euro op. In de tussentijd is Heerenveen al druk bezig met een geschikte opvolger voor de aanvalsleider.

Heerenveen pakt door na toptransfer Sarr; opvolger staat al klaar

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Sarr tekende maandag een contract tot medio 2027 bij Lyon, de huidige nummer negen van de Ligue 1. De Zweed kwam precies een jaar geleden voor ruim twee miljoen euro naar Heerenveen, dat hem destijds wegplukte bij Malmö FF. Zodoende maakt de club uit het noorden van Nederland een flinke winst op de spits. Sarr kwam in totaal 35 keer in actie voor Heerenveen. Daarin was hij goed voor elf doelpunten en fungeerde hij zeven keer als aangever. Op de clubwebsite laat technisch directeur Ferry de Haan van zich horen.

Lees ook: 'Ajax krijgt in zoektocht naar trainer nee te horen uit Argentinië'

"Amin heeft zichzelf met doelpunten en assists weten te onderscheiden. We raken dan ook een hele goede speler kwijt. Toch is dat ook hoe we zijn als club. We proberen goede jonge spelers binnen te halen en daarna te verkopen. Dat is met Amin goed gelukt. Hij heeft zich hier als talentvolle speler in de kijker gespeeld en daarmee zijn we voor hem de juiste springplank gebleken. We zijn trots op Amin en trots op deze mooie transfer. We wensen hem dan ook heel veel succes in Lyon", liet De Haan weten.

Daniel Karlsbakk
De Haan lijkt daarnaast ook nog een opvolger voor Sarr binnen te halen. Volgens bronnen in Noorwegen is Daniel Karlsbakk hard op weg om Viking FK in te ruilen voor de Eredivisie. Hij zou een kleine drie miljoen euro moeten kosten. De negentienjarige spits kwam eerder ook uit voor Bryne FK en speelde jeugdinterlands namens Noorwegen. Heerenveen heeft nog iets meer dan een dag om de deal af te ronden. Vooralsnog lijkt er geen akkoord te zijn met Viking. Aanstaande zaterdag moet Heerenveen op bezoek bij FC Utrecht.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd