Nominaties: opvallende afwezige mannelijke coaches, Wiegman wéér genomineerd

9 februari 2023, 21:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sarina Wiegman maakt weer kans om de FIFA Award voor beste coach in het vrouwenvoetbal te winnen. De oud-bondscoach van de Oranjevrouwen zit bij de laatste drie overgebleven vrouwen. Afgelopen jaren is de Engelse bondscoach wel vaker genomineerd voor deze prijs en ze heeft deze ook wel eens gewonnen.

Het kan geen verrassing zijn voor de succescoach uit het vrouwenvoetbal. Ze heeft na het succes met de Oranjeleeuwinnen namelijk ook de Engelse vrouwen aan een Europese titel geholpen. Dit deed de Haagse trainster op het afgelopen EK in Engeland. Er zijn veel gelijkenissen met de titel met Oranje in 2017: ook dat was in eigen land.

Er zijn meer gegadigden voor deze FIFA award voor beste coach in het vrouwenvoetbal: Pia Sundhage (coach vrouwen USA) en Sonia Bompastar (coach vrouwen Olympique Lyon). De USA heeft natuurlijk een van de beste vrouwenploegen van de wereld en Olympique Lyon is de meest succesvolle vrouwenclub. Dus het zijn geduchte tegenstanders.

Mannelijke awards

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui heeft het ondanks de geweldige prestaties op het WK in Qatar niet geschopt tot de laatste drie. Bij de mannen zijn de volgende coaches genomineerd: Carlo Ancelotti (Real Madrid), Pep Guardiola (Manchester City) en Lionel Scaloni (bondscoach Argentinië). De uitreiking is op 27 februari.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen