Bayern kegelt PSG na heroïsche ingreep De Ligt uit Champions League

8 maart 2023, 23:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zich woensdagavond ten koste van Paris Saint-Germain geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann boekte voor eigen publiek een 2-0 overwinning, wat na de 0-1 zege in de heenwedstrijd ruim voldoende was om door te stoten naar de laatste acht.

Bayern München verschafte zich drie weken geleden een goede uitgangspositie door in Parijs met 0-1 te winnen. Uitgerekend Kingsley Coman, die werd opgeleid door Paris Saint-Germain, werd de matchwinner. Voor de Franse aanvaller was in de return opnieuw een basisplaats weggelegd. Ook Matthijs de Ligt verscheen aan de aftrap aan Duitse zijde. Hij vervulde in de eerste helft een heldenrol.

De Ligt behoedde Bayern München vlak voor rust voor een achterstand. Na knullig balverlies van Yann Sommer in het eigen strafschopgebied leek Vitinha de 0-1 te maken, ware het niet dat de Oranje-international met een sliding een doelpunt voorkwam. Het was een van de weinige hoogtepunten van een tegenvallende eerste helft, waarin Lionel Messi en Jamal Musiala ook kansen kregen.

Waar Paris Saint-Germain na rust de schade uit de heenwedstrijd probeerde te repareren, kwam Bayern München op voorsprong. Het eerste doelpunt van Eric-Maxim Choupo-Moting werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar het tweede Duitse feestje ging wel door. Na balverlies van Marco Verratti werd het cadeautje uitgepakt door Choupo-Moting.

Paris Saint-Germain kreeg nog wel een aantal kansen op de gelijkmaker, maar Bayern München hield net als in de heenwedstrijd zijn doel schoon. Aan de andere kant was het vlak voor het ingaan van de blessuretijd wel raak. Serge Gnabry sloeg in de counter toe en maakte daarmee een einde aan alle twijfel. Bayern München mag zich na de geslaagde avond in Zuid-Duitsland kwartfinalist noemen, terwijl voor PSG de Champions League-droom weer in duigen valt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Altijd leuk dat zo'n club als psg eruit ligt

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi hoor, zo zal het elk seizoen gaan zolang PSG shirtverkoop en grote namen belangrijker vindt dan een doordacht technisch beleid.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Ligt heeft prima keuze gemaakt door naar Bayern te vertrekken afgelopen zomer .

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dag PSG!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen