NEC-uitblinker doet boekje open over interesse Ajax, Feyenoord en PSV

14 maart 2023, 19:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dirk Proper verlengde onlangs zijn contract bij NEC Nijmegen. De handige middenvelder had echter ook zomaar bij een veel grotere club in de Eredivisie kunnen spelen. De 21-jarige rechtspoot vertelt hoe hij in de jeugd meerdere malen werd benaderd door Ajax, Feyenoord en PSV.

"PSV was er het vroegst bij, volgens mij in de E'tjes al", vertelt Proper in een groot interview met Voetbal International. "Ajax en Feyenoord kwamen later pas. Ik ben bij alle drie op bezoek geweest en ik heb een gesprek gehad. Ze hebben hun kant van het verhaal verteld, legden uit wat ze van mij hadden gezien en waarom ik een toevoeging zou zijn voor hun opleiding. Het waren prima gesprekken, maar ik koos voor NEC. Ajax en Feyenoord hebben zich hooguit twee keer gemeld, PSV wel vaker. Het is altijd leuk om te horen dat die clubs interesse hebben. Inmiddels heb ik dat wel afgesloten. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze."

Lees ook: 'Ajax bekijkt doelpuntenmachine van de Ligue 1

Proper begon met voetballen bij de amateurs van SV Spero en ging op jonge leeftijd al naar NEC. Hij debuteerde als zeventienjarige in de hoofdmacht van de Nijmegenaren en dat was een belangrijke reden om de topclubs af te wijzen. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het elftal van trainer Rogier Meijer. "Ik wilde liever snel richting het eerste elftal bij NEC om me daar te laten zien. Ervaring opdoen, beter worden en het liefst richting de Eredivisie. Dat is gelukt. De club heeft altijd vertrouwen in me gehad. Zij hebben me ook laten zien wat die topclubs kunnen bieden en wat NEC ertegenover kan zetten."

Frenkie de Jong

Op jonge leeftijd werd Proper nog wel eens vergeleken met Frenkie de Jong, maar in gesprek met VI laat hij weten blij te zijn dat dit inmiddels niet meer zo is. "Ik heb toen al meteen gezegd: Laten we dat maar niet doen. Blijkbaar heeft men geluisterd, want die vergelijking heb ik daarna niet vaak meer gehoord", aldus Proper, die zelf ook een groot verschil ziet tussen hem en De Jong. "Frenkie is een fantastische speler. Voor zover je ons kan vergelijken, is Frenkie meer een dribbelaar en ik meer een passer. Als ik ooit in zijn voetsporen mag treden, zou dat geweldig zijn. Maar daar ben ik helemaal niet mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima speler en sympathieke man.

MJ8519
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha en dan zelf de vergelijking met Frenkie maken 😁

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen